Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Talvikauden nopeusrajoitukset poistuvat tällä viikolla Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä (Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa)

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi 2016-2017 päättyy tällä viikolla Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä. Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan torstaina 6.4.2017 ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään perjantaina 7.4.2017

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 km:stä 100 km:iin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Huonokuntoisen päällysteen takia ei talvirajoitusta 80 km/h jää tilapäisesti voimaan ELY-keskuksen maantieverkolla. Päällysteiden paikkauksia on jo käynnissä ja varoitusmerkillä varoitetaan tieosuuksilla, joilla on vielä huonokuntoinen päällyste. 

Fiksu autoilija ottaa huomioon olosuhteet, turvavälin ja muut liikkujat

Keliolosuhteiden huomioiminen on tärkeää liikenteessä. Huonoissa keliolosuhteissa oikea tilannenopeus voi olla huomattavasti alhaisempi kuin nopeusrajoitusmerkin ilmoittama lukema.

Vaikka keliolosuhteet olisivat mainiot, on autoilijoiden hyvä huomata, että korkeampien nopeuksien myötä myös jarrutusmatkat pitenevät. Peräänajoriskiä voi vähentää tehokkaasti riittävällä turvavälillä.

Kevät tuo myös lisää suojaamattomia liikkujia maanteille. Erityisesti pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon. Autoilijan velvollisuutena on jättää heille riittävä tila kohdattaessa tai ohitettaessa sekä välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.

Lisäksi kevään edetessä hirvieläimet alkavat liikkua aktiivisemmin. Jos havaitset hirven liikenteessä, niin hiljennä vauhtiasi ja valmistaudu tarvittaessa pysähtymään nopeasti. Hirvionnettomuuden riski on suurimmillaan aina tunti auringonlaskun jälkeen. Puolet hirvikolareista tapahtuu kolmen tunnin kuluessa auringonlaskusta.

Lisätietoja:


Alueellista tietoa