Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Talent Coastline Match&Catch – virtuaalinen verkostoitumistapahtuma, joka yhdistää työnantajat ja kansainväliset osaajat Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla syyskuussa 2021


Korona-aika on hankaloittanut perinteisiä työnantajien ja osaajien kohtaamisia, jolloin erilaiset virtuaalitapahtumat ovat nostaneet suosiotaan. Virtuaalitapahtumat tarjoavat paljon mahdollisuuksia, joita perinteisessä livetapahtumassa ei ole mahdollista toteuttaa. Ne muun muassa tarjoavat uudenlaisen alustan saada näkyvyyttä ja oma ääni kuuluviin. 
Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston koordinoima Talent Coastline ja Talent Coastline Employment -hankkeen (ESR) haluavat edistää verkostoitumista alueellamme, joten ne järjestävät työnantajille ja kansainvälisille osaajille suunnatun virtuaalisen verkostoitumistapahtuman syyskuun lopussa. 


-    Talent Coastline Match&Catch on kuin suuri messuhallissa tapahtuva rekrytointitapahtuma, mutta se tapahtuu verkossa, jokaisen omalla selaimella. Tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla toimiville yrityksille, organisaatioille ja kansainvälisille osaajille, kertoo Pohjanmaan TE-toimiston asiantuntija Tomas Ede. 

Monipuolista ohjelmaa kaikille kohderyhmille

Päivä alkaa paneelikeskustelulla, joka johdattaa kuulijat teeman äärelle ja pyrkii luomaan suuntaviivoja tulevaisuuteen. Tämän jälkeen osallistujat voivat poimia kiinnostavimmat sessiot non-stop lavalta, ottaa yhteyttä muihin osallistujiin ja sopia tapaamisia. Päivän ohjelma puhujineen vahvistuu kesän aikana. Tavoitteena on luoda ohjelma, joka aidosti hyödyttää kaikkia kohderyhmiä ja luo alustan hedelmälliselle keskustelulle. 

Tapahtuma tarjoaa monenlaisia hyötyjä kaikille kohderyhmille. Yrityksille ja muille organisaatioille se tarjoaa loistavan tilaisuuden saada näkyvyyttä, tavoittaa ja laajentaa osaajapoolia, ja sitä kautta vaikuttaa omaan työnantajamielikuvaan. Yrityksillä on myös mahdollisuus sekä saada tietoa olemassa olevista palveluista ja erilaisista kv-rekrytointiin sekä monimuotoisten työyhteisöjen johtamiseen pureutuvista julkisista tukipalveluista. Myös alueemme maahanmuuttajien asettautumista edistävät palvelut ovat edustettuina. 

-    Tapahtuma tarjoaa kv-osaajille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueemme työnantajiin ja muihin verkostoihin. Tapahtuma-alusta tarjoaa perinteisen ohjelman lisäksi mahdollisuuden kahdenkeskisille keskusteluille, jolloin osallistujat todellakin pääsevät verkostoitumaan, summaa Pohjanmaan TE-toimiston asiantuntija Anna Korsbäck. 

Talent Coastline Match&Catch -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 29.9.2021 klo 10–16 virtuaalisella Tavata -tapahtuma-alustalla. Osallistuminen on maksutonta. Tapahtuman ilmoittautuminen on jo auki. Tapahtuma-alusta aukeaa elokuun alussa, jolloin ilmoittautuneet voivat luoda sinne oman osallistujaprofiilin ja yritykset oman messuständin. 

Ilmoittautumisohjeisiin, päivittyvään ohjelmaan ja muihin käytännön vinkkeihin voi tutustua tapahtumasivuilla. 

Lisätietoja: 

-    Asiantuntija Tomas Ede, Pohjanmaan TE-toimisto, tomas.ede@te-toimisto.fi, puh. 0295 056 039 (yritykset ja muut organisaatiot)
-    Asiantuntija Anna Korsbäck, Pohjanmaan TE-toimisto, anna.korsback@te-toimisto.fi, puh 0295 056 226 (kansainväliset osaajat)