Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Soteuttamo - Kansalliset toimijat Kela ja THL sote-tuottajien tukena 4.4.2019 -päivä Lahdessa (Kaakkois-Suomi, Häme)

Sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristö on suuressa murroksessa. Viime vuonna julkaistun selvityksen mukaan erityisesti pienimpien pk-yritysten liiketoimintaosaamisessa on puutteita eivätkä pienten yritysten resurssit riitä esimerkiksi digimurroksen mukanaan tuomiin vaatimuksiin. Tähän haasteeseen pyrittiin vastaamaan syksyn 2018 ja alkuvuoden 2019 aikana Sitran, TEMin ja paikallisten toimijoiden - mm. ELY-keskusten - yhteistyönä Soteuttamo-toiminnalla.

Soteuttamo on sosiaali- ja terveysalan uudistamisen ja verkostojen kehittämisen työkalupakki, ja se edistää ekosysteemiajattelua sote-alalla ja eri toimialojen välillä. Nyt tätä hyväksi koettua mallia laajennetaan uusilla teemoilla, joissa Kela on seuraavaksi Soteuttamon päävastuussa.

"Soteuttamo Goes Kela"

Soteuttamo-Kiihdyttämön myötä nousi esille tarve saada tietoa kokonaisvaltaisemmin Kelan sote- palvelutuottajien näkökulmasta, ja laatuaan ensimmäinen tilaisuus järjestetään Lahdessa 4.4.2019.

Kela ja THL ovat palveluntuottajien tärkeitä kumppaneita nyt ja tulevaisuudessa, ja aktiivinen vuoropuhelu ja käytänteiden kehittämisen on hyödyksi molemmille osapuolille. "Jos kokemukset ovat hyviä, tavoitteena on monistaa tämä Kela-Soteuttamo -sisältö muuallekin Suomeen", toteaa hankinta-asiantuntija Mikko Hannula Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

"Sosiaali-, terveys- ja hyvinvointiala muotoutuu vähitellen kohti ympäristön muuttuvia tarpeita. Tukemalla alaa tässä muutoksessa, palvelutarpeet ja palvelutuotanto saadaan kohtaamaan paremmin", Hannula jatkaa.

Kutsu medialle: Tervetuloa keskustelemaan Kelan ja THL:n asiantuntijoiden kanssa!

Mitä ajankohtaista tai uutta on tiedossa Kelan etuuksien osalta? Entä mitä yritysten ja palveluita tuottavien järjestöjen tulee huomioida Kanta-palveluihin liittymisessä?

Lahdessa on luvassa tuhti tietopaketti ja kiinnostuksen mukaan toteutettavilla klinikoilla pääsee kysymään. Alustavasti klinikat ovat seuraavat:
- Kanta-palvelut -klinikka
- Kuntoutus-klinikka
- Toimeentuloon liittyvät etuudet-klinikka
- Sairaanhoito- ja matkakorvaukset -klinikka.

Missä? Lahden ammattikorkeakoulu, Auditorio, Mukkulankatu 19, Lahti
Milloin? To 4.4.2019 klo 12.00 - 17.00

12.00                  Verkottumislounas (omakustanteinen), Ravintolamaailma, 1. krs
13.00                  Tervetuloa, Auditorio
13.05                  Kelan etuudet – ajankohtaista sote-tuottajille
13.35                  THL, Kanta-palvelut – kuinka liityn?
14.05                  Kahvitauko ja siirtymä klinikoille
14.20                  Klinikat 1. kierros
15.20                  Siirtymä
15.35                  Klinikat 2. kierros
16.35                  Kelan ja THL:n asiantuntijat vapaasti tavattavissa klinikoilla – vastaukset viimehetken kysymyksiin 
17.00                  Päivä päättyy

Ilmoittauduthan pian, kuitenkin viimeistään ke 27.3. Avoin ilmoittautumislinkki 

Lisätietoj
a: Hankinta-asiantuntija Mikko Hannula,p. 0295 029 247, etunimi.sukunimi@ely.keskus.fi


 


Alueellista tietoa