Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Sote-palveluiden pk-yritysten suhdanneodotukset yhä varovaisen positiivisia

Sosiaali- ja terveyspalveluiden pk-yritysten odotukset lähiajan suhdannenäkymien kehityksestä jatkuvat myönteisinä. Alan pk-yrityksistä 39 prosenttia odottaa näkymien parantuvan, kun niiden heikkenemistä odottaa 11 prosenttia yrityksistä. Nämä tiedot käyvät ilmi sosiaali- ja terveysalan pk-toimialabarometrista, jossa kysyttiin yritysten tulevaisuuden odotuksista tulevan vuoden aikana.

Pk-barometrissa näkyy jo yritysten hieman positiivisemmat tulevaisuuden odotukset. Yritysten voi myös nähdä oivaltaneen innovaatioiden sekä tuotannon ja tuotteiden kehittämisen tärkeyden. Pahimpana kehittämisen esteenä koetaan kilpailutilanne toimialalla. Pahimpina työllistämisen esteinä nähdään työn sivukulut sekä kysynnän riittämättömyys tai epävakaisuus.

Sosiaali- ja terveysalaa haastavat tällä hetkellä uudistumaan muun muassa digitalisaatio ja sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tuo myös mahdollisuuksia uudistaa alaa tuomalla uusia ratkaisuja ja innovaatioita niiden kehittämiseen pyrkiville yrityksille. Myös kolmannen sektorin toimijoilla on mahdollisuus tuottaa valinnanvapauden piiriin kuuluvia palveluita. 

Lue lisää:


Alueellista tietoa