Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Rekrytointi kausityöhön – nyt on sen aika (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Koronatilanteesta huolimatta vallitsee tietyillä aloilla pula työvoimasta Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Pulaa on erityisesti alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden työntekijöistä. Pulaa on tekijöistä sekä kausityöhön että jatkuvampiin töihin ja paikallinen työvoima ei riitä. Viimevuotisten suurten rekrytointiongelmien jälkeen Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto satsaavat Talent Coastline ekosysteemin johdolla siihen, että avataan uusia rekrytointikanavia kausityöntekijöiden saamiseksi kolmansista maista. Vaihtoehtoina voivat olla, että rekrytoidaan kansainvälisiä työnhakijoita, jotka ovat jo Suomessa tai hakijoita Euroopasta ja myös muista maista. Näillä keinoin varmistetaan laajempi työvoiman saanti.

EURES-verkoston toimijat välittävät työntekijöitä Euroopan alueelle kontaktiverkostonsa avulla. Se koostuu 32 maasta ja 1000 asiantuntijasta. Tämän verkoston kautta meidän paikallisilla yrityksillämme on tukenaan ja käytössään nämä eurooppalaiset paikalliset toimijat.

Prosessi alkaa yhteydenotolla TE-toimistoon, jossa rekrytointitarpeet kartoitetaan ja tehdään yhteistyösopimus. Tämän jälkeen alkaa rekrytointi sovitulla tavalla ja paikalliset EURES-asiantuntijat voivat sitten hoitaa markkinoinnin paikan päällä. Paikalliset EURES-asiantuntijat voivat lisäksi järjestää kokouksia, hoitaa etukäteisvalintaa sekä järjestää haastattelumahdollisuuksia paikan päällä tai virtuaalisesti, täysin sopimuksen mukaan. 

Parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi me tarvitsemme teidän, paikallisten työnantajien, aktiivisuutta näissä järjestelyissä.

Virtuaaliset rekrytointimessut Finland – Norway - Sweden Day 15.4.2021 on myös suunnattu kesä- ja kausityön rekrytointeihin. Edellisille Suomen järjestämille messuille marraskuussa 2020 osallistui lähes 4000 kansainvälistä työnhakijaa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö saadaksesi lisätietoa ja apuamme kausityörekrytointiin.

Kun EU- ja ETA-kansalaisia palkataan, ei tarvita työlupia.