Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Rahat pintaan! Tietoa vesistöjen kunnostuksen rahoituksesta koottu uudelle sivustolle

Rahatpintaan.fi -sivusto on tarkoitettu työkaluksi kaikille, joilla on ajatus, tarve tai suunnitelma vesistöjen kunnostamiseen ja ylläpitoon. Julkista rahoitusta on saatavilla monenlaisiin paikallisiin ja kansallisiin hankkeisiin, mutta tieto on tähän asti ollut hajallaan. Sivuille on ensimmäistä kertaa koottu perustiedot yli kahdestakymmenestä rahoituslähteestä.

Sivujen kautta voi olla yhteydessä ympäristöasioiden asiakaspalveluun, joka antaa lisätietoja ja tarvittaessa ohjaa kysymykset alueellisiin ELY-keskuksiin.

Julkista rahoitusta voi hakea niin merien, järvien, jokien kuin pohjavesien tilan parantamiseen. Hankkeet voivat liittyä käytännön kunnostustoimien lisäksi esimerkiksi valuma-alueiden ravinnekuormituksen vähentämiseen. Hakijat voi olla muun muassa kuntia, yhdistyksiä, säätiöitä, oppilaitoksia ja osakaskuntia. Useimmat hankkeet toteutetaan yhteistyössä, joten rahatpintaan.fi -sivuille kootaan myös tietoa hankekumppanin hakemisesta.

Sivuston ovat toteuttaneet Uudenmaan ELY-keskus, ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus osana vesien- ja merenhoidon viestintää. Vesienhoidon päämäärä on pinta- ja pohjavesien hyvä tila.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jenni Jäänheimo, ympäristöministeriö, p. 050 439 3683

Projektipäällikkö Mauri Karonen, Uudenmaan ELY-keskus, p. 0295 021 403


Alueellista tietoa