Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Rahaa päällysteisiin vain puolet viimevuotisesta, työt Pirkanmaalla vauhdissa (Pirkanmaa)

Kesän päällystystyöt ovat Pirkanmaalla hyvässä vauhdissa. Valtatie 3 kaksi kaistaa Kolmenkulmassa ja talven jäljiltä pahoin vaurioitunut Sarpatin ja Pitkäniemen välinen valtatie 12 kolmas kaista on jo ennätetty päällystää koko leveydeltään. Myös maantie 301 Vesilahden kirkonkylän ja Narvan välillä on päällystetty. Tiemerkintöjen valmistumisen jälkeen alennetut nopeusrajoituksetkin on jo voitu palauttaa ennalleen.

Toukokuun lopulla remixer-menetelmällä käynnistyneet päällystystyöt Mouhijärven ja Hämeenkyrön välisellä maantiellä 249 sekä Aitolahden ja Kämmenniemeen välillä maantiellä 338 on saatu tehtyä. Työt jatkuvat remixer-tasauksen jälkeen toisella päällystekerroksella, mikä varmistaa tien hyvän ja kestävän pinnan. Maantie 338 päällystäminen valmistui sopivasti juuri ennen kesäkuun alussa ajettua Pirkan Pyöräilyä.

Urakoitsijoina kaksi eri asfalttifirmaa

ELY-keskuksella on tänä vuonna alueellaan kaksi eri päällystysurakkaa. Uusiopintaukseen Pirkanmaalla keskittyvä Asfalttikallio Oy urakoi tänä vuonna maakunnan remixer-urakoita. Toinen päällystysurakka koostuu kokonaan uudesta asfalttimassasta tehdyistä kohteista, ja nämä kohteet urakoi YIT Suomi Oy.

Liikenteellisesti merkittäviä valtateiden päällystyskohteita Pirkanmaalla ovat muun muassa:

 • Vt 3 Kalalahti–Pappilanjoen silta
 • Vt 3 Kolmenkulman kolmoskaistat
 • Vt 3 Parkanon ohituskaistat
 • Vt 3 Kihniön ohituskaista
 • Vt 3 Teikangas
 • Vt 3 Sääksjärvi–Tampere
 • Vt 9 Hervanta–Atala, kumpikin suunta
 • Vt 9 Alasjärven kolmoskaista
 • Vt 11 Kiikoinen–Varsinais-Suomen raja
 • Vt 12 Sarpatti–Pitkäniemi kolmoskaista
 • Vt 12 Sarkolan ohituskaista

Touko- ja kesäkuun vaihteessa alkoivat myös tiemerkintöjen ylläpitotyöt. Uusintamerkinnän ohella niiden aiempaa parempi näkyvyys kohentaa myös liikenneturvallisuutta. Tiemerkintöjen ylläpidosta Pirkanmaan maanteillä vastaa Cleanosol Oy.

Päällystystöiden määrä jää puoleen viimevuotisesta

Pirkanmaalla päällystetään tänä vuonna maantietä yhteensä noin 130 kilometriä. Kokonaan uuttaa massaa levitetään 30 tiekilometrille, vajaa 100 kilometriä uusitaan remixer -menetelmällä. Vain pieni osa maanteiden päällystystöistä tehdään urapaikkaamalla.   

Päällystystöitä tehdään etupäässä maakunnan vilkkaimmilla pääteillä, mutta työmäärä jää puoleen viimevuotisesta. Tilanne on sama koko maan osalta. Korjausvelkarahoituksen päättymisen vuoksi päällysteitä uusitaan Suomessa nyt 1500 kilometriä viimevuotista määrää vähemmän.   

Kaikkia Pirkanmaan urautuneita päätieosuuksia ei voida korjata, vaan toimenpiteet harkitaan kohde kerrallaan liikenneturvallisuutta vaarantamatta. Silti on selvää, että tienkäyttäjä huomaa pääteilläkin uusimistarpeessa olevaa päällystepintaa. Vähäliikenteisimpiä Pirkanmaan teitä ELY-keskus pitää yllä paikkaustoimenpiteillä.

Liite:

Lisätietoja:

 • Pirkanmaan ELY-keskuksen projektipäällikkö Tomi Keisala, p. 0295 036 289

Alueellista tietoa