Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Puutarhatuotteiden varastointitukea vuodelle 2017 voi hakea 27.10. saakka

​Varastoitaville puutarhatuotteille voi hakea puutarhatuotteiden varastointitukea 27.10.2017 saakka. Tukeen oikeuttavia puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali.

Tuen käsittely on keskitetty kolmelle viranomaiselle. Varsinais-Suomen ELY-keskus vastaanottaa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kaakkois-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen ja Etelä-Savon alueiden hakemukset. Pohjanmaan ELY-keskus vastaanottaa hakemukset Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin alueilta. Ahvenanmaalla tehtäviä hoitaa edelleen Ahvenanmaan valtionvirasto.

Puutarhatuotteiden varastointitukea voi hakea viljelijä, jolla on puutarhakasvien viljelyalaa vähintään yksi hehtaari. Hakijan tulee olla yli 18-vuotias tai jos tukea haetaan yhteisölle, vähintään yhden yhteisön jäsenistä on oltava yli 18-vuotias.

Tuen vaatimuksena on, että varastointiin käytettävä varasto on hakijan hallinnassa ja täyttää sille erikseen asetetut vaatimukset, tuotteista pidetään varastokirjanpitoa 1.10. alkaen ja varastoidut tuotteet ovat hakijan itsensä tuottamia.

Tuki lasketaan loka-, marras- ja joulukuussa käytössä olevan puutarhatuotteiden varastotilavuuden keskiarvosta. Varastomääräilmoitukset marras- ja joulukuulta on toimitettava tukea käsittelevään ELY-keskukseen tai Ahvenanmaalla valtionvirastoon viimeistään 2.1.2018.

Puutarhatuotteiden varastointituki maksetaan arviolta maalis-huhtikuussa 2018.

Lue lisää:


Alueellista tietoa