Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Puuppolantiellä alkavat kevyen liikenteen väylän rakentamistyöt (Keski-Suomi)

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen seututien 630 (Puuppolantie) varteen välille Lintukangas – Puuppola alkaa kesäkuun alussa. Urakka on valmis viimeistään marraskuussa. Työn aikaiset liikennehaitat tulevat olemaan vähäisiä.

Kyseessä on Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Jyväskylän kaupungin yhteishanke, jolle eduskunta on myöntänyt erillisrahoituksen. Hankkeen kokonaiskustannus on noin miljoona euroa. Hankkeella parannetaan erityisesti jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita verraten vilkasliikenteisellä Puuppolantiellä.

– Uutta kevyen liikenteen väylää rakennetaan noin 2,3 kilometriä, lisäksi yksi silta ja tarvittavat bussipysäkkijärjestelyt. Erillisenä kohteena tässä rahoituksessa toteutetaan vielä Luonetjärventien pysäkkijärjestelyt ja liikenneturvallisuustoimenpiteet varuskunnan seutuvilla, projektipäällikkö Petri Teerimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Koska rakentaminen tapahtuu pääasiassa maantien sivussa, työstä ei aiheudu juurikaan haittaa liikenteelle. Työkohteen alueella nopeusrajoitusta kuitenkin alennetaan, koska maantiellä liikkuu työkoneita ja näkyvyys on mäkisyyden vuoksi paikoitellen huono. ELY-keskus kehottaakin tiellä liikkujia varovaisuuteen.

Levähdysalue Puuppolantien varrella Korttajärven eteläpäässä on suljettu työmaan aikana ja koululaiskyytien ollessa tauolla 1.6. – 11.8.2020 välisenä aikana.

Työn rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana GRK Infra Oy.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Petri Teerimäki
p. 0295 024 008
Keski-Suomen ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Mikko Pirinen
p. 050 341 0214
GRK Infra Oy

Hankkeen verkkosivut: https://vayla.fi/keski-suomessa-rakenteilla/mt-630-puuppolantie-kevyen-liikenteen-vayla-valilla-lintukangas-puuppola-jyvaskyla

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)