Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 1.7.2016 (Pohjois-Savo)

Suuret sateet välttelivät Pohjois-Savoa, pinnat alenevat pienennetyistä virtaamista huolimatta.

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on NN+ 81,63 m, mikä on 16 cm ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa alempi lukema. Pinnanlasku kesäkuun aikana on 23 cm.

Iisalmen reitin järvet ovat asettuneet kesäylärajojen alapuolelle.  Jatkossa sadantaan yritetään reagoida juoksutusmuutoksin. Pääsääntöisesti kesäkuun juoksutus on ollut keskimääräistä pienempää.

Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven juoksutus on aikaisesta keväästä johtuen ollut keskimääräistä pienempää koko kesäkuun ajan. Pinnankorkeudet ovat lähellä keskimääräistä molemmissa järvissä. Juojärvessä saavutettu huippukorkeus jäi alhaiseksi, mutta tällä hetkellä ollaan kuitenkin vain 1 cm ajankohdan keskimääräisen korkeuden alapuolella. 

Rautalammin reitillä Pielavesi on laskenut kesäkuun alusta 18 cm, Iisvesi 15 ja Konnevesi 12 cm. Pielavesi on 8 cm alle keskimääräisen. Iisvesi ja Konnevesi ovat vasta muutaman sentin ajankohdan keskiarvokorkeuden alapuolella.

Lisätietoja

Vesitalousasiantuntija Ilkka Maksimainen, Pohjois-Savon elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus, puh 0295026823, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

 


Alueellista tietoa