Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Pk- yritysten kehittämispalveluiden avulla Hyvät eväät eteenpäin (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

TEM:n Anna-Liisa Heikkinen korosti palvelutarpeen arvioinnin merkitystä sekä yhteistyötä
ELY-keskuksen,TE-toimiston, Pro Agrian ja seudullisten kehittämisyhtiöiden sekä  palvelu-
tuottajien kesken.
 

21.10.2014 pidetty yritysten kehittämispalveluiden info- ja koulutuspäivä keräsi koulujen syyslomaviikosta huolimatta varsin mukavan määrän asiantuntijoita Kouvolaan Kaakkois-Suomen ELY-keskukseen. Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tarjoaman päivän kattauksessa oli ajankohtaistietouden lisäksi tärkeää tiedonvaihtoa ja verkostoitumista. Syyskuussa lanseeratut uudet yritysten kehittämispalvelut kirvoittivat keskustelua alueellisten toimijoiden joukossa ja  ministeriöön saatiinkin  välitettyä arvokasta kenttätietoa ja -kokemuksia.

Palvelutarpeen tunnistaminen  ja tehokas palveluohjaus

Neuvotteleva virkamies Anna-Liisa Heikkinen TEM:stä kertoi aluksi, mitä uusitut yritysten kehittämispalvelut pitävät sisällään. – Uudistuksen lähtökohtana oli saada aikaan kokonaisvaltainen palvelu yrityksen lähtökohdista, missä keskiössä on palvelutarpeen arviointi. Tässä on kysymys yhdessä tekemisestä  niin ELYn, TE-toimiston kuin seudullisten yrityspalveluidenkin kesken, hän painotti.

Yritysten kehittämispalvelut muodostuvat liiketoiminnan analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista, joita haetaan ELY-keskuksista. Yritysten kehittämispalveluiden kohderyhmänä ovat toimivat pk-yritykset, joilla on halu kasvaa ja uudistua, kansainvälistyä ja/tai työllistää ihmisiä. Kun yritys hakeutuu kehittämispalveluiden piirin, on  yrityksen perusteltava tarve kehittämispalveluille eli yrityksen täytyy olla aidosti sitoutunut, kertoo Anna-Liisa Heikkinen. Aluksi tehtävän kehittämiskartoituksen tekeminen opettaa asiakkaat Heikkisen mukaan myös luontevasti sähköisten palveluiden pariin.

ELY- keskuksen  asiantuntija tutustuu yrityksen tekemään kehittämiskartoitukseen, jonka  jälkeen yrittäjä autetaan eteenpäin sopivien kehittämispalveluiden pariin. TEM on kilpailuttanut palvelun niin, että yrityksille on tarjolla maan johtavat asiantuntijat apuna analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluissa.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen puolesta päivän veti asiantuntija Nina Alatalo. – Olemme saaneet alueen yrityksiltä lähes parisenkymmentä  kehittämiskartoitusta, eli hyvässä vaiheessa ollaan, hän totesi, ja kannusti tilaisuuden lopuksi yhteistyökumppaneita  ohjaamaan alueen yrityksiä hyödyntämään  kehittämispalveluiden palvelutarjotinta.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Jaakko Pulkka (TEM) kertoi uuden yritystukilain (9/2014) mukaisista avustuksista, sekä keskeisimmistä muutoksista aiempaan lakiin.


Kuvassa Anna-Liisa Heikkinen  ja Nina Alatalo.


Alueellista tietoa