Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Pirkanmaalla pienyrityksille ja lomautetuille tarjolla uusia eväitä koronakriisistä selviytymiseen

Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi yritysten liiketoimintaan, erityisesti palvelualalle. Yritysten selviytymisen tueksi on hallituksen johdolla luotu erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, esimerkiksi ELY-keskuksen kautta myönnettävä koronarahoitus 1-5 henkilöä työllistäville pienyrityksille.

Pirkanmaan ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa huomattiin nopeasti, että rahoituksen lisäksi yksinyrittäjät, pienyrittäjät ja lomautetut kaipaavat myös muuta tukea koronakriisistä selviytymiseen. Pikavauhdilla lähdettiin toteuttamaan aivan uudenlaisia työvoimakoulutuksia.

- Monille yrityksille liiketoiminnan äkkipysähdys tuli nopeana ja lamauttavana sokkina. Yritysten avuksi rakennettiin nopeasti perusturvaa ja luotiin pohjaa kehittämistoimien aloittamiselle. Nyt on kuitenkin jo hyvä aika lähteä rakentamaan siltaa tulevaan kasvuun esimerkiksi tarjolla olevan uuden työvoimakoulutuksen avulla, rohkaisee Pirkanmaan ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Urpo Salkoaho.

Tämän kevään ja kesän aikana pirkanmaalaisille yksinyrittäjille, pienyrittäjille, lomautetuille ja työttömille työnhakijoille on tarjolla muun muassa digitaaliseen markkinointiin ja liiketoiminnan digitalisointiin liittyvää koulutusta. Lisäksi lomautetuille työntekijöille on suunnitteilla koulutuskokonaisuus sosiaali- ja terveysalan mahdollisuuksista, ravintola-alan yrityksille ja työntekijöille on jo haettavissa omat koulutuskokonaisuutensa. 

Verkko-opetusta mielenkiintoisesti, innostavasti ja vuorovaikutteisesti

Koulutukset toteutetaan kokonaan verkossa. Ne sisältävät luentoja, pienryhmätapaamisia, yksilöllistä sparraamista ja ohjattua itsenäistä verkko-opetusta. Koulutustarjonta ja lisätiedot löytyvät TE-palvelujen sivuilta https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/.

Koulutuksesta saa lisätietoa ilmoituksessa mainitulta yhteyshenkilöltä. Koulutukseen haetaan ilmoituksessa löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Koulutus on osallistujalle maksuton. Sen ajalta on mahdollista saada työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja antavat

Pirkanmaan ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Urpo Salkoaho, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi puhelin 0295 036 097 ja

Pirkanmaan TE-toimiston koulutusasiantuntija Jyrki Pietilä, etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi, puhelin 0295 045 718

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)