Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Pikavuoro-lisäkilvet poistetaan maanteiden linja-autopysäkeiltä (Keski-Suomi, Itä-Suomi)

Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien alueen maantieverkolla linja-autopysäkkien yhteydessä olevat pikavuorokyltit poistetaan muiden liikennemerkkitöiden ohessa kevään ja kesän aikana.

Pikavuoroliikenne on markkinaehtoista liikennettä, jonka reitit, pysähtymispaikat ja aikataulut päättää liikenteenharjoittaja. Lupaviranomainen ei enää voi määrätä pysähtymiskäytäntöjä. Pikavuorot voivat pysähtyä millä tahansa pysäkillä, joka on linja-autoliikenteen käyttöön osoitettu ja jossa on tilaa pysähtyä aikataulun mukaisena aikana. Pikavuoron pysäkillä ei siis tarvitse olla pikavuorokylttiä eikä pikavuorojen tarvitse pysähtyä kaikilla pysäkeillä, joilla on pikavuorokyltti.  Lisäkilpien säilyttäminen voikin johtaa matkustajia harhaan ja niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Pikavuorojen aikatauluja ja reittejä voi tiedustella suoraan liikenteenharjoittajilta, liikenteenharjoittajien kotisivuilta sekä internetin matkahakupalveluista.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset parantavat käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa maantieverkolla sijaitsevien solmupysäkkien palvelutasoa rakentamalla odotuskatoksia, kevyen liikenteen yhteyksiä sekä saatto-, pyörä- ja liityntäpysäköintipaikkoja.

Lisätietoja:
Joukkoliikenneasiantuntija Satu Pekkanen, Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 706

Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä, Pohjois-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 719

Kuva pikavuorokyltti  (jpg, 2 Mt)

 

 


Alueellista tietoa