Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Pieniä määriä sinilevää havaittavissa Kuortaneenjärvellä ja Lappajärvellä (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pieniä määriä sinilevää on edelleen havaittavissa Kuortaneenjärvellä. Lappajärven Lakaniemeltä ei ole raportoitu sinilevähavaintoja viikolla 33, mutta pieniä määriä sinilevää on havaittavissa Lappajärven Kivitipulla. Levähavainnot valtakunnallisista havaintopaikoista tallennetaan kaikille avoimeen Järviwiki -palveluun (www.jarviwiki.fi).

Leväkukinnat ovat usein paikallisia ilmiöitä, jotka voivat esiintyä esimerkiksi suojatuissa lahdissa. Kuitenkin on aina syytä olla varovainen, jos epäillään leväkukintaa vedessä. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella voi olla muitakin levähavaintoja kuin tässä mainitut. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tietoon on tullut, että sinileväkukintaa epäillään Vetelin Räyringinjärvellä ja Kruunupyyn Peckassjönillä.  

Tiistaina veden lämpötila oli 19,2 °C Ähtävänjoen alaosalla. Maanantaina mitattiin 21,4 °C Tottesundissa.

Tällä hetkellä kuusen suopursuruosteen aiheuttamia ruskeita lauttoja esiintyy paikoin vedenpinnalla sekä järvissä että rannikolla. Kuusen suopursuruosteen itiöt ovat vaarattomia ja muodostavat joskus vedenpinnalla lauttoja jotka voivat muistuttaa leväkukintoja.

Lisätietoja:

  • Leväseurantapuhelin 0295 027 990

Alueellista tietoa