Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Peltotukien valvonnat alkavat - koronaviruspandemia vaikuttaa myös valvontoihin

Peltotukien valvonnat alkavat kesäkuun puolivälissä päätukihaun päättymisen jälkeen. Valvontoja tehdään marraskuun puoliväliin asti. Myös eläintukien valvonnat jatkuvat kesäkuussa. Eläintukien valvontoja tehdään normaalisti ympäri vuoden, mutta koronaviruspandemian takia tarkastuskäyntejä ei ole tehty kevään aikana.  

EU:n komissio on tehnyt asetuksiin muutoksia koronaviruspandemian vuoksi. Muutosten takia tänä vuonna tiloilla tehtävien valvontojen määrää on vähennetty viidestä prosentista kolmeen prosenttiin.

Ruokavirasto valitsee tiloja valvontaan sekä satunnaisesti että painottaen. Valintaperusteesta voit kysyä tarkastajalta. Näet perusteen myös valvonnan tarkastuskertomuksesta.

Tarkastaja soittaa etukäteen

Tarkastajat ilmoittavat tänä vuonna kaikista valvontakäynneistä ennakkoon. Eläintuista saat ilmoituksen enintään 48 tuntia ennen valvontaa. Peltovalvonnoissa ilmoitusaikaa on enimmillään 14 vuorokautta. Valvonnasta ilmoitetaan soittamalla, jotta kanssasi voidaan sopia valvontakäynnin ajankohdasta. Kerro tarkastajalle tässä yhteydessä, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on koronavirustartunta tai epäily tartunnasta.  

Jos tarkastaja ei tavoita sinua soittamalla, hän voi ilmoittaa asiasta tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Huomioi turvallisuus tarkastuskäynnin aikana

Poikkeustilanteessa on vältettävä lähikontakteja, joten tänä vuonna peltovalvontakäynnille ei kannata osallistua turvallisuussyistä. Myös tarkastajat pyrkivät välttämään lähikontakteja. 

Lue lisää Ruokaviraston Viljelijäuutiskirjeestä (8.6.2020, ruokavirasto.fi)