Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Oma Yritys-Suomi -palvelu auttaa lappilaisia yrittäjiä (Lapin ELY-keskus)

Yhä useammat yrittäjyydestä kiinnostuneet hyödyntävät yrityksen perustamisessa tai yritystoiminnan kehittämisessä sähköisiä yrityspalveluja. Työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimassa Oma Yritys-Suomi -verkkopalvelussa on tällä hetkellä jo yli 13 000 käyttäjää valtakunnallisesti. Palvelu avattiin toukokuussa 2013.

Lapin alueella on perustettu tänä vuonna 664 uutta yritystä. Vuoden 2014 suosituimmat viisi toimialaa ovat asuntojen ja asuinkiinteistöjen hallinta, terveyspalvelut, rakentaminen, kiinteistöjen vuokraus ja hallinta sekä varauspalvelut ja matkaoppaiden palvelut. Vuonna 2013 uusia yrityksiä perustettiin 716.

– Pohjois-Lapin kaivosalue sekä matkailupalvelut ovat synnyttäneet paljon uutta yritystoimintaa. Lisäksi Lapissa on panostettu valtavasti kansainväliseen liiketoimintaosaamiseen viime vuosina, Lapin ELY-keskuksen yrittäjyyshankkeen projektipäällikkö Riikka Tuomivaara kertoo.

Oma Yritys-Suomi -palvelun tarkoituksena on helpottaa yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan arkea. Palvelu mahdollistaa monien yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien asioiden hoitamisen yhdessä paikassa, yhdellä kirjautumisella ympäri vuorokauden.

Kemiläinen Arto Niskala on yksi palvelun käyttäjistä. Hän perusti Oma Yritys-Suomi -palvelun avulla öljypolttimien myyntiin, asennukseen ja huoltoon erikoistuneen Poltinhuolto Arto Niskala Oy:n vuonna 2013.

– Hain Oma Yritys-Suomi -palvelusta tietoa yrityksen perustamiseen ja tein siellä liiketoimintasuunnitelman. Sähköinen palvelu on mielestäni helppo ja hyvä vaihtoehto tiedon hankintaan ja yritysasioiden hoitamiseen, hän sanoo.  

 


2000-luvun yrittäjä hyödyntää sähköisiä mahdollisuuksia

Oma Yritys-Suomi -palvelussa on tarjolla tietoa, työkaluja, palveluhakemistoja ja sähköisiä asiointipalveluja niin aloittavien yritysten kuin jo toiminnassa olevien yritysten tarpeisiin. Verkkopalvelun sisällöt rakentuvat käyttäjän profiilitietojen mukaisesti, eli jokaiselle käyttäjälle muodostuu oma työtila. Profiloinnin avulla tarjotaan palveluja ja työkaluja muun muassa käyttäjän toimialan, paikkakunnan ja yrityksen kehitysvaiheen perusteella.

Palvelusta löytyviä työkaluja ovat yrittäjätesti, liiketoimintasuunnitelma, yrityksen kehittämiskartoitustyökalu sekä velvoitteiden vuosikello. Palvelussa on julkaistu hiljattain myös kaksi uutta työkalua kansainvälistymisen suunnitteluun: kansainvälistymistesti sekä kansainvälistymissuunnitelma.

Lapissa Oma Yritys-Suomen käyttöä on vahvistettu koko ajan. Avainroolissa ovat yritysneuvojat, jotka ohjaavat asiakkaita palvelun pariin kiitettävästi. 15 vuotta yritysneuvontaa tehneen Tuomivaaran mielestä tyypillinen 2000-luvun yrittäjä on sähköisen liiketoiminnan hyödyntäjä ja mahdollisuuksien etsijä. Neuvot aloittaville yrittäjille ovat iättömiä.

– Tunnista asiakkaan arvomaailma, tuota siihen sopivia tuotteita tai palveluja, rakenna kumppanuusverkosto, erotu markkinoilla ja pidä lupauksesi. Siinä on viisi vinkkiä aloittavalle yrittäjälle, Tuomivaara sanoo.

 

Oma Yritys-Suomi -palvelu
  • Sähköinen työtila, joka kokoaa yrittäjän tarvitseman tiedon ja työkalut yhteen
  • Helpottaa yrityksen perustamista ja yritysasiointia 
  • Käytettävissä 24/7 maksutta
  • Osa Yritys-Suomi -kokonaisuutta, jota koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö
  • Tutustu osoitteessa: https://oma.yrityssuomi.fi/


 

 

 

 

 

Teksti: Tiina Nikulainen, viestintätoimisto Manifesto
Kuvat: Arto Niskalan albumi (ylh.vas.), ELY-keskus / Elvi (alh.oik.)
 

 


Alueellista tietoa