Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Ojitusyhteisöjen tietoja päivitetään uuteen karttapalveluun

ELY-keskuksissa on käynnissä vanhojen ojitushankkeiden asiakirjojen digitointityö. Pääasiassa 1940-1970 -luvuilla tehtyjen peltojen ojitustöiden yhteydessä perustetut ojitusyhteisöt velvoittavat edelleen monia hyötyalueiden kiinteistöjä ylläpitämään ja kunnostamaan hallinnoimiaan ojia. Alkuperäiset asiakirjat on säilytetty myös valtiolla ja tietoja siirretään nyt uuteen verkossa toimivaan karttapalveluun.

Ojitushankkeiden asiakirjoja skannataan sähköiseen muotoon ja samalla ojitusyhteisöiden sijainnit lisätään digitaalisiin karttapalveluihin. Yksittäinen maanomistaja tai kunnostusta suunnitteleva yhteisö voi aloittaa ojitusyhteisön metsästämisen ja herättämisen karttatarkastelulla. Karttapalvelusta pystyy etsimään kohdan, johon kunnostusta suunnitellaan ja sitä kautta löytyy tieto ojitusyhteisöstä. Karttapalvelusta löytyvällä ojitusyhteisön nimellä sekä hankkeen toimitusnumerolla voi kysyä asiakirjoja alueellisesta ELY-keskuksesta tietopalvelupyynnöllä.

Uudesta karttapalvelusta löytyy aluksi digitoitua tietoa Etelä-Pohjanmaan, Hämeen, Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan ELY-keskusten alueilta. Myöhemmin aineisto täydentyy muiden ELY-keskusten tuottamalla tiedolla. Ojitusyhteisöjä on valtakunnallisesti tuhansia, joten aineisto päivittyy seuraavien vuosien aikana monelta suunnalta Suomea.

Lue lisää: