Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Nuorten TakuuAreena 2013 yhdisti työtä etsivät nuoret, työnantajat ja koulutuksen tarjoajat  (Uudenmaan ELY-keskus)

Hartwall Areenalle kerääntyi tiistaina 26. marraskuuta yli 100 yritystä, arviolta 6 000 nuorta, 15 NAO kouluttajaa (Nuorten aikuisten osaamisohjelma) sekä kymmenittäin muita nuorten palveluja tarjoavia tahoja: ammatillisia aikuiskouluttajia ja valmentajia, nuorten työpajoja ja nuorten TE-palveluja.

 

Nuorille jaettiin portilla messupassit. Kuvassa vastuualuejohtaja Petri Knaapinen Uudenmaan ELY-keskuksesta.

 

 

 

 

 


Nuoret saapuivat paikalle TE-toimiston kutsumina.

Nuorten TakuuAreena 2013 järjestettiin, koska nuorten, työnantajien ja kouluttajien on tärkeää tavata toisensa. Uudenmaan ELY-keskuksen alueella oli syyskuun lopussa 7 521 alle 25-vuotiasta työtöntä työnhakijaa, joista 1 814 oli alle 20-vuotiaita. Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys lisääntyi Uudenmaan ELY-keskuksen alueella vuoden aikana 2 019 henkilöllä (36,7 %). Samaan aikaan suuri osa Uudellemaalle saaduista NAO paikoista on täyttämättä. Myös paikalle ilmoittautuneilla työnantajilla ja henkilöstöpalveluyrityksillä oli aitoja rekrytointitarpeita. Adecco Finland Oy oli yksi työmahdollisuuksiaan esitelleistä henkilöstöpalveluyrityksistä. Adeccolla on tarjolla "todella paljon" töitä myös niille nuorille, joilla ei ole vielä mitään koulutusta, muun muassa varastoissa ja avustavissa työtehtävissä.

- Kaikkiin töihin ei vaadita minkäänlaista koulutusta, asenne ratkaisee. Työssä oppii, mutta kyllähän työkokemuksesta aina hyötyä on, kertoi henkilöstökonsultti Jarno Kohtamäki Adeccon tarjoamista mahdollisuuksista.

Tilaisuuteen osallistuminen korvasi sinne kutsutuille nuorille työnhaunuusintakäynnin TE-toimistossa. Nuorille jaettiin ovella messupassit, ja työnhaku uusittiin, kun se palautettiin paikan päällä.

- Vaihtelua sille, että juttelisi vain yhden virkailijan kanssa, Jaakko, 26, (kuvassa)  totesi Hartwall Areenalle tulemisesta. Toisaalta hän epäili, etteivät tällaiset tilaisuudet sovi kaikille, sillä väentungos voi ahdistaa, kaksipiippuinen juttu.

Jaakko kertoi etsivänsä lähinnä työpaikkoja, josko niitä löytyisi omalta alalta (YO-laborantin tutkinto oli suoritettu), toisaalta hän oli avoin myös koulutusvaihtoehdoille.

Tapahtuma oli mieleen, mutta:

- Olisin tullut tänne muutenkin. Mutta kun tähän yhdistettiin työnhaunuusinta, tässä oli mukana pakottamisen vivahde, Jaakko totesi hymyillen.

Myös äskettäin 27 täyttänyt Tanja Salonen etsi töitä. Töitä ei ole, ainakaan sellaista, josta maksettaisiin, hän toteaa, ilmaiseksi ottaisivat, jos kertoo koulutuksen, se on nykyajan meininki. Salonen valmistui joulukuussa 2011 filosofian maisteriksi pääaineenaan suomen kieli. Sen jälkeen hän on ollut vain kolmen kuukauden mittaisessa työelämävalmennuksessa. Salonen epäili, ettei kuulunut tapahtuman kohderyhmään. Hän arveli sen olevan suunnattu enemmänkin niille nuorille, joilla ei ole vielä mitään erityistä pohjaa työelämään. 

Tilaisuuden järjesti Uudenmaan TE-toimisto.

 

 

 


Alueellista tietoa