Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Nuorten ideakilpailun innostamana Ylä-Savossa vietetään tällä viikolla Ystävällinen liikkuminen teemaviikkoa.

Hyvää mieltä ystävällisesti liikkuen! Kuinka mukavaa onkaan polkaista pyörällä kouluun tai kipaista kävellen kirjastoon raittiissa syysilmassa! Sadesäällä linja-auto tai kimppakyyti voi olla mukavin tapa kulkea. 

Liikuitpa sitten kävellen, pyöräillen, julkisilla tai vaikka skeittilaudalla, ota kuva tai video. Jaa kuvasi IG:ssä myös muiden iloksi hastagillä #ystavallinenliikkuminen. Voit myös osallistua arvontaan, jossa palkintona on uimahallilippuja Iisalmen uimahalliin sekä muita Iisalmi-aiheisia tuotepalkintoja.

Osallistumisohjeet:

  1. Tykkää kuvasta
  2. Jaa Instagramissa oma kuva tai video ystävällisestä liikkumisesta #ystavallinenliikkuminen
  3. Jos haluat osallistua arvontaan, lähetä kuva myös Instagramissa yksityisviestillä osoitteeseen @ystavallinenliikkuminen

Osallistumisaikaa on perjantaihin 15.10.2021 saakka. Arvonta suoritetaan maanantaina 18.10.2021.  #ystavallinenliikkuminen #ylasavo #liikkujanviikko

Teemaviikko on nuorten ideakilpailun satoa

Ylä-Savon kunnissa järjestettiin kevään aikana viisaan liikkumisen ideakilpailu, jossa nuorilta haettiin ideoita turvallisen ja ympäristöystävällisen liikkumisen edistämiseksi. Tavoitteena oli löytää keinoja, joilla viestinnän, toimintatapojen muutoksen, kilpailujen tai muun vastaavan toiminnan kautta voidaan edistää viisasta liikkumista Ylä-Savossa.  

Ystävällinen liikkuminen teemaviikon on ideoinut nuorten ideakilpailuun osallistunut Netta Sällström. Viikko toteutetaan osana Euroopan liikkujan viikkoa.

Koululaisten turvallisen ja viisaan liikkumisen edistäminen Ylä-Savon kunnissa 2021 -hanke

Idekilpailu ja teemaviikko on osa koululaisten turvallisen ja viisaan liikkumisen edistämishanketta Ylä-Savon kunnissa. Hankkeessa ovat mukana Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Rautavaaran, Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Hanke on saanut Liikenne ja viestintävirasto Traficomin tieliikenteen turvallisuuden valtionavustusta. Yhteistyökumppanina toimivat Pohjois-Savon ELY-keskus, Fiksusti kouluun -ohjelma ja Liikenneturva.

Hankkeen yhteyshenkilönä ja ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Jyrki Könttä Iisalmen kaupungista. Käytännön toteutusta koordinoi Sitowise, jossa hankkeen projektipäällikkönä toimii Milla Talja.

Lisätietoja

Kaupungininsinööri Jyrki Könttä, Iisalmen kaupunki, jyrki.kontta(at)iisalmi.fi
Projektipäällikkö Milla Talja, Sitowise, milla.talja(at)sitowise.com

Nuorten viisaan liikkumisen ideakilpailun voittajaehdotuksissa haastettiin vanhemmat mukaan edistämistyöhön ja yhdistettiin arkiliikkumisen edistämistyö maailmanlaajuisten ongelmien käsittelyyn (sttinfo.fi, Tiedote 30.8.2021)