Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Nuoret selvittivät tulevaisuuden näkymiään TakuuAreenassa

Toista vuotta järjestetty Nuorten TakuuAreena kokosi Hartwall Arenalle alle 30-vuotiaat työttömät, työnantajat ja nuorten palveluiden sekä koulutuksen tarjoajat. Palaute tapahtumasta on ollut positiivista ja tapahtumalle on tilausta myös tulevaisuudessa.

Nuorten TakuuAreena järjestettiin keskiviikkona 8.10. Helsingissä Hartwall Arenassa. Toista kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen alle 30-vuotiaat työttömät, työnantajat ja nuorten palveluiden sekä koulutuksen tarjoajat. ELY-keskuksen vastuualuejohtajan Petri Knaapisen mukaan tapahtumassa on ennen kaikkea kyse siitä, että nuoret pääsevät tapaamaan työnantajia ja paperihakumuurin yli.

- Sitten aivan samoin kouluttajien osalta: nuoret saa jonkinlaisen kuvan nettisivujen ja muun informaation kautta, mutta täällä he voivat kysellä suoraan, Knaapinen kertoo.

Täksi vuodeksi Arenan alatason lisäksi yläkerran vallannut tapahtuma on ollut hänen mukaan jymymenestys.

- Tästä on saatu tosi hyvää palautetta viime vuonna, Knaapinen sanoo ja kertoo, että tapahtumalle on ehdottomasti tilausta jatkossakin:

-Nyt jos katsoo näytteilleasettajien deskejä sekä työnantajien että nuorten palveluita ja kouluttajia, niiden läsnäolo osoittaa, että tämä on hyvä juttu. Ja nuorille on loistavaa, ettei tarvitse surfata ja ravata eri paikoissa, vaan kaikki on täällä.


Näytteilleasettajat tyytyväisiä

Jo toista kertaa paikalla olleella RTK-henkilöstöpalvelulla on ollut TakuuAreenasta hyviä kokemuksia. Yhteyspäällikkö Anne Lahden mukaan yrityksellä oli tarjota tapahtumassa monenlaisia mahdollisuuksia nuorille.

- Meillä on pitkäaikaisia [työpaikkoja] ja myös opiskelijoille sopivia keikkatöitä, kuten lumitöitä.

Keikkahommien tekijöiden lisäksi Lahden ja RTK:n haaviin tarttui hyviä kontakteja, niin tuleviin työntekijöihin kuin myös yhteistyöverkostoihin.

 

Amiedun Teuvo Kukkonen pitää TakuuAreenaa erinomaisena tapahtumana.

 

Tapahtumassa paikalla oli myös koulutustarjoajien puolelta Amiedu. Tuotemyyntipäällikkö Teuvo Kukkosen mukaan he olivat paikalla tarjoamassa lähinnä koulutuspalveluita, mutta auttavat myös muissa asioissa:

- Toki me myös opastetaan henkilöitä töihin ja työnhakupalveluihin, mutta tietenkin pääasia on se koulutus, mihin me haluamme ohjata ja opastaa.

Kukkonen oli tapahtumassa myös jo toista vuotta ja kokemukset ovat olleet yhtälailla positiiviset:

- Tämä on erinomainen tapahtuma! Standilla on jatkuvasti porukkaa, porukat on kiinnostunut koulutuksesta ja työelämästä yleensä sekä työpaikoista.

 

 

Teksti ja kuvat: Jukka Raittila

 


Alueellista tietoa