Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Muksupiste ja Kahvila Namupala Uskalla yrittää 2015 - Nuori yrittäjyys -finaalissa 14.-15.4.2015 (Etelä-Savon ELY-keskus)

Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun kaksi yritystä pääsi Uskalla yrittää 2015 - Nuori yrittäjyys -finaaliin Helsinkiin 14. - 15.4.2015. Tuloksena oli rutkasti kokemusta, onnistumisia ja myönteistä palautetta yrityksistä Muksupiste ja Kahvila Namupala. Katri Puumalainen, Essi Tarkiainen, Petra Valkonen, Ellinoora Savonen, Jasmin Sammatti, Mona Kapulainen, Iida Arpiainen, Pauliina Piirainen ja Laura Purtonen saivat kannustavaa palautetta ja kehuja yrityksistään: yritysesittelyt olivat visuaalisesti hienoja ja yritysideat olivat tuomariston mielestä erityisen hyvät. Heidi Turkki ei tällä kertaa päässyt yrityksestä mukaan matkalle.

Nuori yrittäjyys -finaalissa oli yhteensä 63 yritystä kisaamassa kahdessa sarjassa: peruskoulun ja toisen asteen sarjoissa. Mukana oli noin 350 nuorta yhdeksäsluokkalaista ja lukion ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoita. Etelä-Savosta osallistujat olivat ainoat yritykset. Voitot molemmissa sarjoissa menivät Seinäjoelle.

Myös opettajat Alla Miller, Matias Haukkala ja Leena Saavalainen olivat tyytyväisiä yritteliäisiin nuoriinsa. Rantakylän yhtenäiskoulun opettajista monet ovat innostuneet yrittäjyysasioista ja tästä varmasti työ vielä etenee ja tavoitteet täsmentyvät hyvien kokemusten ja onnistumisten jälkeen. Yrityskylän leviäminen myös yläkouluikäisille on auttamassa yrittäjyyttä käytännössä.

Etelä-Savon yrittäjyyskasvatuksen strategiassa Opin, onnistun, otan vastuun - yhdessä yrittäen on vaihtoehtoja, joilla kaikenikäiset lapset ja nuoret voivat koulussa oppia yritteliäisyyttä ja yrittäjyyttä.

 

Rantakylän yhtenäiskoulun 9-luokkalaisten kaksi yritystä, Muksupiste ja Kahvila Namupala, osallistuivat Helsingissä Nuori yrittäjyys -finaaliin ja kotimatkalla Mikkeliin yrittäjät arvioivat kokemusta kannustavaksi!

Teksti ja kuvat  Tuija Toivakainen


Alueellista tietoa