Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Melutaidegalleria nousee Tampereen Rantatunnelin ympäristöön (Pirkanmaan ELY-keskus)

Tampereen Rantatunnelin suuaukkojen läheisyyteen on elokuusta alkaen asennettu betonisia meluesteitä, joihin on integroitu taidetta. Taidemeluesteiden tavoitteena on elävöittää kaupunkikuvaa ja huomioida kaupunkilaisten toive rakennettaessa uusia ja pysyviä rakenteita. 

Kuva: T. Lehtinen, Frei Zimmer, lehdistökuvat.

Taidemeluesteet sijoitetaan Naistenlahden päässä Soukanlahdenkadulle ja Tunturipuiston ympäristöön. Santalahdessa taidemeluesteet erottavat valtatien ja Santalahden rantapuiston. Yhteensä taidemeluesteitä asennetaan noin 440 metriä. Meluesteet sijoittuvat pääsääntöisesti kevyen liikenteen ja katujen puolelle, mutta joitakin taide-elemettejä tulee myös valtatien puolelle. Sijoittelussa on huomioitu katseluetäisyydet niin, että nopeiden väylien varrelle on sijoitettu selkeitä kuvioita. Katujen, kevyen liikenteen reittien ja puistojen läheisyyteen taas yksityiskohtaisempia kuvia.

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen yhteisesti rahoittamat taidemeluesteet on ideoinut tamperelainen taiteen ja arkkitehtuurin yhdistämiseen erikoistunut yritys Frei Zimmer Oy. Melutaidegallerian taidekokonaisuutta ovat yhteistyössä olleet tekemässä Teija-Tuulia Ahola, Sauli Iso-Lähteenmäki, Soile Jääskeläinen, Mikko Kallio, Kaisa Soini ja Ilkka Väätti. Teokset on toteutettu betonielemetteihin Parman tehtaalla Kangasalla elementtien valun yhteydessä.


Alueellista tietoa