Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Marjo Lalli vaihtoi vakityön yrittäjyyteen - Oma Yritys-Suomi -palvelu auttoi yrittäjän alkuun (Keski-Suomen ELY-keskus)

"Ooksä ihan hullu?"

Sitä Marjo Lallilta kysyttiin, kun hän kertoi ryhtyvänsä yrittäjäksi ja jättävänsä vakituisen työpaikkansa henkilöstöpäällikkönä kansainvälisen ja hyvin menestyvän yrityksen konsernissa. Jo pidemmän aikaa Lalli oli pohtinut, voisiko samoja töitä tehdä oman yrityksen nimissä. Lopullinen sysäys tuli, kun hän sai suuret organisaatiomuutokset valmiiksi työpaikallaan.

- Valehtelisin jos väittäisin, ettei yrittäjäksi ryhtyminen pelottanut yhtään. Aikaisemmin en olisi ollut siihen valmis, mutta tällä elämänkokemuksella uskalsin jo lähteä kokeilemaan. Työkokemukseni on antanut paljon eväitä ja ajattelin, että nyt tai ei koskaan, Lalli kertoo.

Lalli perusti lokakuussa 2014 omaa nimeään kantavan henkilöstöpalveluja tarjoavan yrityksen. Apua yrityksen perustamiseen hän sai Keski-Suomen Tuhansien Järvien Uusyrityskeskuksesta, jossa hän tutustui yrittäjille suunnattuun digitaaliseen Oma Yritys-Suomi -palveluun. Oma Yritys-Suomi sisältää tietoa, työkaluja sekä lupa- ja palveluhakemistoja niin aloittavien yritysten kuin jo toiminnassa olevien yritysten tarpeisiin.


Kuva Tero Takalo-Eskola

- Tein palvelussa yrittäjätestin ja laadin liiketoimintasuunnitelman. Minun tarpeisiini Oma Yritys-Suomi oli hyvä työkalu, sillä se helpotti oman ajattelun konkretisoimista ja pakotti miettimään asioita eteenpäin. Palvelu oli hyvin looginen, ei liian raskas, eikä toisaalta liian kevyt paketti, Lalli muistelee.

Oma Yritys-Suomi kehittyy jatkuvasti

Oma Yritys-Suomi -palvelun lisäksi Lalli sai henkilökohtaista neuvontaa yritysneuvoja Ilona Ukkoselta Tuhansien Järvien Uusyrityskeskuksesta. Ukkonen, joka on itsekin taustaltaan yrittäjä, näkee digitaaliset yrityspalvelut tärkeänä osana yrittäjille annettavaa yritysneuvontaa.

- Digitaaliset yrityspalvelut helpottavat ja nopeuttavat yrittäjän arkea. Oma Yritys-Suomi -palvelussa yritysneuvoja voi käydä kommentoimassa asiakkaan dokumentteja ja liiketoimintasuunnitelmaa voidaan kehittää palvelun kautta yhdessä, Ukkonen kertoo.

Oma Yritys-Suomi -palvelua kehitetään jatkuvasti. Tulevaisuudessa Oma Yritys-Suomessa on mahdollista hakea julkista rahoitusta, antaa liiketoiminnassa tarvittavia ilmoituksia ja hakea vaadittavia lupia sekä hoitaa yritystoimintaan ja työnantajuuteen liittyvät velvoitteet digitaalisesti.

Entä miten Lallin yritystoiminta on lähtenyt käyntiin?

- Hyvin on lähtenyt käyntiin ja töitä on siunaantunut. Ensimmäinen toimeksiantoni oli perehdyttää oma seuraajani entiseen työpaikkaani. Minun onneni on, että vuosien aikana kartuttamastani verkostosta tulee paljon kyselyitä, eikä kaikkia töitä tarvitse hankkia aktiivisesti itse. Iso kiitos kuuluu tietysti myös neuvontaorganisaatiolle suunnitteluni sparraamisesta, Lalli sanoo.

 

Oma Yritys-Suomi -palvelu

  • Digitaalinen työtila, joka kokoaa yrittäjän tarvitseman tiedon, työkalut ja palvelut yhteen
  • Helpottaa yrityksen perustamista ja asiointia
  • Käytettävissä 24/7 maksutta
  • Osa Yritys-Suomi-kokonaisuutta, jota koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö
  • Tutustu osoitteessa: oma.yrityssuomi.fi

Alueellista tietoa