Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Maaseudun kehittämisrahoja haettavana – kärkiteemoina yhteistyö ja digitalisaatio (Lappi)

Lapin ELY-keskuksesta voi hakea maaseuturahaston rahoitusta maaseudun kehittämishankkeisiin jatkuvasti, mutta hakemukset otetaan käsittelyyn hakujaksoittain (valintajaksot). Valintajaksoille on määritelty kärkiteemat, joiden edistämiseen liittyviä hankehakemuksia erityisesti toivotaan.

Hanketukien valintajaksolla 1.3.–31.5.2017 painopisteinä ovat yritysryhmähankkeet sekä maaseudulla digitalisaatiota edistävät hankkeet. Valintajaksolla ei rahoiteta yleishyödyllisiä investointeja. Lapin ELY-keskuksella on käytettävissä tälle valintajaksolle rahoitusta yhteensä enintään 800 000 euroa.

Lapin ELY-keskuksen tavoitteena on löytää rahoitettavaksi parhaiten tulostavoitteita ja maaseutuohjelman kehittämistavoitteita toteuttavia ja pysyviä vaikutuksia aikaansaavia hankkeita. Rahoituksen suuntaamista ohjaavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja Lapin alueellinen maaseudun kehittämisstrategia.

Hankkeet kilpailevat keskenään sisällön, laadun ja vaikuttavuuden suhteen. Valintajakson päättymisen jälkeen hankkeet vertaillaan keskenään ja pisteytetään valintakriteerien avulla. Hankkeet rahoitetaan paremmuusjärjestyksessä niin kauan kuin hakujaksolle ja vuodelle 2017 varatut määrärahat riittävät.

ELY-keskuksen asiantuntijat neuvovat tukien hakemisessa ja Hyrrä-asiointipalvelun käytössä.

Maaseudun hanketuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020.

Lue lisää:

Lisätietoja:

  • ryhmäpäällikkö Eija Harju, puh. 0295 037 042
  • rahoitusasiantuntija Anna-Kaisa Teurajärvi, puh. 0295 037 135
  • rahoitusasiantuntija Inka Ahonen, puh. 0295 037 153
  • etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

 

 


Alueellista tietoa