Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Maanantaina 6.6. alkavat päällystystyöt mm. valtatiellä 1 Turun ja valtatiellä 12 Rauman päässä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Maanantaina 6.6. alkavat päällystystyöt valtatiellä 1 moottoritiellä Skanssin ja Kirismäen välillä. Tie on päällystettävällä osuudella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään kolmessa eri kohteessa sekä Turusta Helsinkiin että Helsingistä Turun suuntaan menevillä ajoradoilla, mutta toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työt aloitetaan Skanssin päästä. Työmaan kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta. Työt on ajoitettu kesälomakaudelle liikennehaittojen vähentämiseksi ja ne alkavat maanantaiaamuna 6.6. aamuruuhkien jälkeen noin klo 9. Päällystystyö kestää n. viikon. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen merkittävään hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Maanantai-iltana 6.6. alkavat päällystystyöt myös valtatiellä 12 Raumalta Euran suuntaan n. 7,0 km matkalla. Tällä kohteella tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikennemäärät ovat niin suuret, että päällystystyö tehdään yötyönä klo 18–06 välillä. Liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikenteenohjaus. Tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua viivästyksiin. Työ kestää n. kaksi viikkoa.

Viikolla 23 päällystystyöt alkavat myös Säkylässä maantiellä 204 Rannankulman ja Säkylän välillä sekä Salossa maantiellä 1863 Tuohitun ja Pullolan välillä. Näillä kohteilla tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikenteenohjaus. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2016 -sivulta. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061

 


Alueellista tietoa