Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Luonnontuotealan raportti: mustikalla maailmalle ja metsät luomuksi

Luonnontuotealalla on viimeisen vuoden aikana tehty ahkerasti töitä viennin vauhdittamiseksi. Esille halutaan nostaa erityisesti suomalaisen luonnontuotteen arktinen alkuperä, raaka-aineen saatavuus luonnosta ja sen puhtaus. Väitteiden taustalle on myös faktaa, sillä Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n tuoreiden tutkimusten mukaan Suomessa on Euroopan puhtainta ruokaa.

Suomessa luonnontuotteita on saatavilla luomuna, sillä täällä on maailman suurin sertifioitu luonnontuotteiden luomukeruuala, yli 13 miljoonaa hehtaaria. Tätä ennätystä ei ole vielä osattu täysin hyödyntää.

– Harvalla maalla on mahdollisuus sertifioida liki 97 prosenttia metsistään luomuksi nykyisiä metsänhoitokäytäntöjä muuttamatta. Luomutuotteiden kysyntä maailmalla on kovassa kasvussa. Valitettavasti luomujalosteiden valmistajia on meillä harvassa hyvistä lähtökohdista huolimatta. Kannustankin yrityksiä miettimään, voisiko heidän tuotteisiinsa käyttää luonnontuotteita luomulaatuisina, toteaa raportin laatinut luonnontuotealan toimialapäällikkö Anne Ristioja Lapin ELY-keskuksesta.

Tänään julkaistu luonnontuotealan raportti antaa katsauksen luonnontuotesektorin nykytilaan. Vuosittain tehty raportti on osa työ- ja elinkeinoministeriön toimialaraportit -julkaisusarjaa, joka kokoaa ja yhdistää eri lähteiden aineistoja ja asiantuntijoiden näkemyksiä alakohtaisiksi perustietopaketeiksi ja päätöksenteon tueksi pk-yrityksille.

Lue lisää:


Alueellista tietoa