Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Luonnon oma juhlaviikko on käynnissä - Suomen luonnon päivää vietetään 28.8.

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luontoa. Suomen luonnon päivänä 28.8. kiinnostuksensa luontoa kohtaan voi osoittaa monella tavalla: lähtemällä esimerkiksi lähiluontoon, jakamalla luontotunnelmiaan kuvilla ja tarinoilla eri verkkoalustoilla tai oppimalla uutterista kimalaisista. Juhlintaan kuuluvat myös liputtaminen ja päivän oma juhlaleivos, mustikkapiirakka.

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina, mutta juhlia voi vaikka koko viikon. Suomen luonnon juhlaviikolla vietetään esimerkiksi Puunhalausviikkoa, Nuku yö ulkona -haastetta ja Itämeripäivää. Myös kouluissa ja päiväkodeissa luontoa juhlitaan jo arkena retkeillen ja ulkona oppien.

Suomen luontoon voi paneutua myös ilmoittamalla luontohavaintonsa tutkijoiden ja kanssaihmisten käyttöön. Suomen ympäristökeskus SYKE osallistuu Suomen luonnon päivän viettoon innostamalla kansalaisia tekemään luontohavaintoja ja ilmoittamaan niistä. Kansalaishavainnoitsijat tuottavat arvokasta tietoa luonnosta ja sen muutoksesta. Esimerkiksi vieraslajihavainnot auttavat vieraslajien torjunnassa, ja kasvihavaintojen avulla kasvilajien levinneisyys Suomessa saadaan paremmin tietoon. Luontohavainnot voi ilmoittaa kätevästi verkossa.

Ilmoita luontohavaintosi verkossa tai puhelimella (suomenluonnonpaiva.fi)

Lue lisää