Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Liikenne Ysitiellä siirtyy kesäkuussa kiertotielle Hankasalmen aseman kohdalla siltatyömaan vuoksi (Keski-Suomi)

Kuuhankaveden sillalla valtatie 9:llä alkaa peruskorjaus. Esiselvityksen perusteella havaittiin sillalla vaadittavan niin isoja korjaustoimenpiteitä muun muassa kantavuuden parantamiseksi, että liikenteen läpimeno on töiden helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi järkevämpää katkaista kokonaan. Noin neljän kilometrin mittainen kiertotie kulkee Hankasalmen Aseman kautta Nujulanlenkkiä ja Kuuhankavedentietä pitkin. 

Liikenne sillalle suljetaan maanantaina 15.6.2020 ja ennakkoaikataulun mukaisesti silta avataan jälleen liikenteelle viimeistään keskiviikkona 12.8.2020. Kiertotie tullaan merkitsemään reitille selvin opastein. Valmistelevat työt siltapaikalla aloitetaan välittömästi, mutta ne eivät aiheuta liikenteen kululle poikkeamia.

Jyväskylän suunnasta tulevat kääntyvät kiertotielle Ysitien ja Nujulanlenkin risteyksessä. Eteenpäin Kovalanrannantielle ja tonteille ajo on kuitenkin sallittua.

Kuopion suunnasta tulevat ohjataan kiertotielle Ristilän eritasoliittymän kohdalla. Eteenpäin tonteille ajo on tässäkin tapauksessa mahdollista.

Korjaustyön tilaajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana Savon Kuljetus Oy.

Liite: Liikenteenohjaussuunnitelma (pdf)

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Teemu Saastamoinen
p. 0295 026 761
Keski-Suomen ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Esa Hottinen
p. 044 727 2556
Savon Kuljetus Oy

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)