Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Levätilanne rauhoittunut hieman Pirkanmaalla (Pirkanmaan ELY-keskus)

Viikolla 27 Pirkanmaalla havaittiin sinilevää yhdeksällä virallisella seurantapaikalla. Runsaita tai erittäin runsaita esiintymiä ei tällä viikolla havaittu lainkaan.

Vähäisiä sinileväesiintymiä havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä, Roineella ja Vesijärvellä, Sastamalan Houhajärvellä, Vesilahden Pyhäjärvellä (Kirkonkylän uimaranta) ja Nokialla Pyhäjärven Maatianlahdella, Halkoniemen uimarannalla, Lehtiniemellä sekä Tottijärvellä. Leväseurannan ulkopuolisia yleisöhavaintoja ei kuluvalla viikolla ilmoitettu Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle.

Leväseuranta  kertoo havaintopaikan sen hetkisen levätilanteen eikä välttämättä anna kuvaa koko järven levätilanteesta. Levätilanne voi vaihdella paljon järven eri osissa ja lyhyelläkin aikavälillä riippuen tuuli- ja sääolosuhteista. Lämmin ja tyyni sää edesauttavat leväkukintojen esiintymistä, sateisella ja tuulisella säällä leväseiinymät taas hajoavat ja sekoittuvat vesimassaan.

Lisätietoa:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Leväyhdyshenkilö Tuija Nurminen, puh. 050 351 3372,
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Levähavaintopaikat Pirkanmaalla

Levätilanne Pirkanmaalla

Leväkatsaukset

Leväarkisto


Alueellista tietoa