Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Lamminrahkan eritasoliittymästä
valtatie 12:n uusi maamerkki (Pirkanmaa)

Valtatie 12:lle alkusyksystä valmistuvan Lamminrahkan eritasoliittymän tietaide valaistaan näyttävästi.

Lamminrahkan eritasoliittymän rakennustyöt käynnistyivät talvitauon jälkeen valtatie 12:llä vajaa kuukausi sitten. Tällä hetkellä rakennetaan eritasoliittymän ramppien päässä olevia kiertoliittymiä. Päällystystyöt käynnistyvät toukokuun aikana. Kokonaisuudessaan eritasoliittymä valmistuu elokuussa.

Lamminrahkan eritasoliittymä tulee palvelemaan uusia Ojalan ja Lamminrahkan asuinalueita Tampereen ja Kangasalan rajalla. Samalla siitä tulee valtatie 12:n uusi ja uljas maamerkki valaistuine tietaideteoksineen.


Kuva: Ismo Santapukki

Huhtikuun lopulla päästiin testaamaan, miten Lamminrahkan eritasoliittymän risteyssiltaan suunniteltu tietaide sopii yhteen sillan valaistuksen kanssa. Hämärtyvä kevätilta varmisti, että hyvin sopii. Uutta tietaidetta on sijoitettu myös Kiveliön asuinaluetta valtatie 12:n tiemelulta suojaaviin meluaitoihin.

Taideteokset on suunnitellut ROP-taiteilijaryhmä. Teosten kustannukset jakaantuvat Kangasalan ja Tampereen kaupunkien kesken. Kaupungit vastaavat myös muilta osin eritasoliittymän rakennuskustannuksista. Pirkanmaan ELY-keskus toimii hankkeen rakennuttajana.

Lamminrahkan risteyssillan tietaide iltavalaistuksessa.
Kuva: ROP-taiteilijaryhmä