Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Kuinka onnellinen olet, nuori?

Voisiko nuorisotakuun onnistumista arvioida yhdellä kysymyksellä? Olisiko mahdollista kysyä nuorelta suoraan, kuinka onnellinen olet? Jos näkökulmaksi otetaan nuoren elämän kokonaistilanne, voisi hyvinkin päästä yhden kysymyksen kautta arvioimaan, miten nuoret voivat ja kuinka nuorta on voitu tukea erilaisissa elämäntilanteissa. 

Nuora eli Lapsi- ja nuorisoasiain politiikan asiantuntijaelin julkaisee vuosittain Nuorisobarometrin. Se on julkaissut myös indikaattoreita, joiden perusteella saadaan tietoa nuorista avoimesti koko Suomesta ja eriteltynä osin myös maakunnittain. Tätä tietoa tarvitaan, jotta nuorten kanssa työskentelevät pystyvät suunnittelemaan toimintaansa ja jotta päätöksentekijät voivat käyttää tietoja suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Rantakylän yhtenäiskoulun kaksi yritystä pääsi Uskalla yrittää 2015 - Nuori yrittäjyys -finaaliin Helsinkiin 14.-15.4.2015. Tuloksena oli rutkasti kokemusta, onnistumisia ja myönteistä palautetta yrityksistä Muksupiste ja Kahvila Namupala. Kuvassa yrityksistä Katri Puumalainen, Essi Tarkiainen, Petra Valkonen, Ellinoora Savonen, Jasmin Sammatti, Mona Kapulainen, Iida Arpiainen, Pauliina Piirainen ja Laura Purtonen. 

Lue lisää


Alueellista tietoa