Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Kosteikkoinvestoinnit kasvussa

Viljelijät ja yhdistykset ovat innostuneet kosteikkojen perustamisesta sekä luonnonlaidunten ja perinnebiotooppien kunnostamisesta. Viime vuonna näihin ei-tuotannollisiin investointeihin haettiin tukea yli odotusten: ELY-keskuksiin jätettiin 242 hakemusta ei-tuotannollisten investointien tuesta. Vuosina 2007–2013 ei-tuotannollisia investointitukia sai yhteensä 295 hanketta, joten siihen verrattuna viime vuoden haku tuotti ennätysmäärän hakemuksia.

Kosteikkoinvestointeja haettiin runsaasti Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Etelä-Pohjanmaalla kosteikkohakemuksia oli melko vähän, mutta ne olivat huomattavan suuria. Luonnonlaidunten ja perinnebiotooppien alkuraivauksen ja aitaamisen investointia haettiin selvästi eniten Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa. Molemmilla alueilla hakemuksia saatiin yli kolmekymmentä.

Tämän vuoden haku käynnissä

Ei-tuotannollisten investointien tuki on tukimuoto, jolla voidaan perustaa kosteikko tai kunnostaa luonnonlaidun tai perinnebiotooppi. Tuen ehtona on, että investointikohteesta tehdään perustamisen jälkeen viisivuotinen ympäristösopimus. Tämän vuoden ei-tuotannollisten investointien haku on käynnissä ja päättyy 15.6.2016.

 

Lue lisää:


Alueellista tietoa