Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Koronarahoituksen avulla elinvoimaa yrityksille (Etelä-Pohjanmaa)

ELY-keskusten koronarahoituksen haku päättyi 8.6.2020, tukea yrityksille on edelleen haettavana

Etelä-Pohjanmaalla ELY-keskuksen koronarahoitusta haki 992 yritystä haun päättymiseen 8.6.2020 mennessä, haettu tuki on yhteensä 28,1 miljoonaa euroa. Myönteisiä päätöksiä on tehty 334 yritykselle, yhteensä 3,7 miljoonalla eurolla. Pääasialliset tukea saaneet toimialat ovat tukku- ja vähittäiskauppa, teollisuus, kuljetus ja varastointi sekä majoitus- ja ravitsemisala. 

ELY-keskuksista halutaan korostaa, että vaikka väliaikainen tuki on nyt päättynyt, ovat normaalit ELY-keskuksen myöntämät kehittämisavustukset edelleen haettavissa. Ravitsemisalan yritysten tukien haku ja hyvitysten maksaminen käynnistyi perjantaina 5.6. Väliaikaisten maaseudun yritysten ja maatalouden alkutuotannon koronatukien haku jatkuu.

Yrittäjät kertovat ELY-keskuksen koronarahoituksesta

Mitä tapahtui, kun koronan aiheuttamat rajoitukset pysäyttivät liiketoiminnan, miten siitä pääsi eteenpäin ja mitä merkitystä ELY-keskuksen kehittämiseen tarkoitetulla koronarahoituksella oli tilanteeseen. Lue Lounasravintola Nam-Run ja Ohjelma-Viisarit Oy:n yrittäjien tarinat:

 

Tuet ja hyvitykset ravitsemisalan yrityksille

Ravitsemisalan liiketoimintaan koronan aiheuttamia kustannuksia kompensoidaan hyvityksillä ja uudelleentyöllistämistä tukemalla.

Suuri osa saa hyvityksen toiminnan rajoittamisesta ilman hakemusta. Ne yritykset, jotka eivät ole joukkomaksatuksen piirissä, voivat hakea hyvitystä 31.8.2020 saakka. Uudelleentyöllistämisen tukea haetaan aina hakemuksella. Haku on auki 31.10.2020 saakka.

Tuet myöntää ja maksaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).
 

Kuvassa tuet ja hyvitykset ravitsemisyrityksille

Lisätiedot ravitsemisalan tuista löytyy ELY-keskuksen verkkosivulta (ely-keskus.fi)
  

ELY-keskusten normaalit yritysten kehittämisavustukset käytettävissä

Yritysten kehittämisavustus

Yrityksen kehittämisavustus soveltuu erilaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin, esimerkiksi vientimarkkinoiden kartoittamiseen, uusien innovaatioden kehittämiseen, tuottavuutta parantaviin investointeihin tai merkittävän hankkeen valmisteluun. Huomioitava, että avustuksessa on joitakin toimialoja rajattu tuen ulkopuolelle. Lisätiedot löytyvät ELY-keskuksen verkkosivulta:

Yritysten kehittämispalvelut  

Auttavat pk-yrityksiä koronakriisissä ja yrityksen maksuosuus on tällä hetkellä 30 euroa + alv/päivä. Käsittelyajoissa on tällä hetkellä ruuhkaa, joten päätösten saamisessa on
varauduttava pidempiin aikoihin.
 

Lisätiedot yritysten kehittämispalveluista löytyy verkkosivulta: www.yritystenkehittamispalvelut.fi

 
Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikainen tuki


Haun avautumisen 18.5. jälkeen 7.6. mennessä on koko valtakunnassa hakemuksia saapunut noin 700 kpl. Etelä-Pohjanmaalle on saapunut kaikkiaan 89 hakemusta. Maaseudun koronatukien haku on ollut maltillista, koska sen kohdejoukko on rajallinen.


Kuvassa maaseudun ja kalatalouden koronatuet kuvake

 

 

Lue lisää:

 

 

Lisätiedot Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Johanna Olsson, yrityspalvelupäällikkö

0295 027 540

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)