Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Kireä kilpailu maanteiden hoidon alueurakoista

Liikenneviraston vuosittainen kilpailutuskierros maanteiden päivittäistä hoitoa koskevista urakoista on ratkennut. Kilpailutusvuorossa oli tänä vuonna 17 alueen urakat eri puolilta Suomea.  Urakoitsijoiden markkinaosuuksiin ei tullut merkittäviä muutoksia, mutta uutena toimijana mukaan tuli Lemminkäinen Oy, joka voitti Porin alueurakan.

Nyt kilpailutetut alueet menivät viidelle urakoitsijalle, jotka vastasivat niistä pääosin aiemminkin, tosin hieman eri järjestyksessä. Seitsemässä urakassa urakoitsija vaihtui. Uutena toimijana hoidon urakoihin mukaan tullut Lemminkäinen Oy voitti yhden urakan ja sai pienen markkinaosuuden. Merkittävin osuus on Destia Oy:llä, joka nyt voitti kymmenen alueurakkaa ja kasvatti markkinaosuuttaan, vaikka menettikin yhden urakan. Myös neljä urakkaa voittaneen YIT Rakennus Oy osuus kasvoi, vaikka urakkamäärä pysyi ennallaan. Savon Kuljetus Oy sekä Kuljetus ja vihertyö Tapio Pahkakangas Oy kumpikin saivat yhden urakan. NCC Roads Oy ei voittanut yhtään urakkaa, vaan menetti yhden, jolloin markkinaosuuskin pieneni.

Alueurakoiden keskeisiä tehtäviä ovat talvikunnossapito, sorateiden pinnan hoito, viher- ja puhtaanapitotyöt, erilaisten varusteiden ja laitteiden kuten liikennemerkkien kunnossapito sekä päällysteiden paikkaukset. Hoitotöiden valvonnasta vastaavat Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset.

Lue lisää:


Alueellista tietoa