Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkaa Rovaniemellä välillä Vitikanpää Ketavaara (Lappi)

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloittaa huhtikuun alussa kevyen liikenteen väylän rakentamisen Rovaniemellä maantiellä 934 välillä Vitikanpää Ketavaara. Uusi kevyen liikenteen väylä valmistuu kokonaisuudessaan heinäkuun loppuun mennessä vuonna 2021.

Uutta 3 metriä leveää kevyen liikenteen väylää rakennetaan noin kolme kilometriä välille Vitikanpää-Ketavaara. Lisäksi rakennetaan Takaputaan silta ja sen yhteyteen kevyen liikenteen väylä.  Myllyojan kohdalle rakennetaan kevyttä liikennettä varten putkisilta. Lisäksi toteutetaan uusi valaistus koko väylän osuudelle. Urakassa uusitaan myös vesi- ja viemärijohtoja Napapiirin Vesi Oy:n laatiman suunnitelman mukaisesti. Rovakaira uusii sähkökaapeleita alueella.

Työt aloitetaan tällä viikolla Takaputaan sillan kiertotien rakentamisella ja se on käytössä toukokuussa murskepintaisena. Kiertotie tullaan päällystämään kesäkuussa. Vanhan sillan purkamisen jälkeen käynnistyy uuden sillan rakentaminen ja se valmistuu lokakuussa. Samaan aikaan siltatöiden kanssa rakennetaan kevyen liikenteen väylää Vitikanpäästä Ketavaaraan.

Uusi kevyen liikenteen väylä jää ensimmäiseksi talveksi murskepinnalle. Viimeistelytyöt ja lopulliset päällysteet tehdään kesällä 2021.

Uuden kevyen liikenteen väylän rakentamisella parannetaan tieosan liikenneturvallisuutta ja kevyen liikenteen yhteyksiä asuntoalueelta kuntakeskukseen.

Hankkeen urakkahinta on 3,5 M euroa. Pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 262, tomi.tiuraniemi(at)ely-keskus.fi

 

 

 

 

 

 

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)