Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Kevään kelirikosta ennustetaan keskimääräistä hieman vaikeampaa Kaakkois-Suomessa (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomessa kelirikkotilanteeseen vaikuttaa lauha ja märkä talvi, mikä vaikeuttaa kelirikkotilanteen ennustamista.

Kaakon sorateillä on takana hyvin poikkeuksellinen talvi, jonka leutojen ja märkien kuukausien aikana tavattiin usein pintakelirikkoa. Teillä on jouduttu tekemään tasaustoimia ja paikoin lisäämään mursketta. Nämä ovat yleensä kevään kunnossapitotoimia sorateillä.
 
Leudon talven vuoksi routa ei tunkeutunut syvälle maahan. Sen sijaan suuret sademäärät nostivat pohjavesien pintoja ja tierakenteet ovat märkiä. Paikallisia ongelmia erityisesti sorateiden pinnan velliintymisen eli pintakelirikon kanssa esiintyy. Runkokelirikko tarkoittaa puolestaan tien rungon kantavuuden heikentymistä niin, että liikennöinti vaikeutuu ja pahimmillaan liikennettä joudutaan rajoittamaan painorajoituksilla. Erityisesti puukuljetukset ovat ongelmissa lauhan talven jälkeen ja näissä tapauksissa yhteistyö elyn ja kuljetuksia suunnittelevien kanssa on tärkeää.
 
Myös asfalttipäällysteet ovat talven jäljiltä paikoin vaurioituneita ja pysyviä korjauksia saadaan aikaan vasta kelien lämmettyä. Kesän päällystyskohteista valtatielle 7, kantatielle 46 ja maantien 387 kohteille jäävät voimaan talvinopeusrajoitukset, kunnes osuudet on saatu päällystettyä.

Lisätietoja:
Kunnosspitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama, p. 0295 021 361,
etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)