Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Kevään kausitöihin kotimaista työvoimaa tarjolla hyvin (Kainuu)

Koronakriisin rajoittaessa ulkomaisen kausityövoiman saapumista, maaseudun töitä on markkinoitu laajasti eri kohderyhmille kotimaassa. Kevään aikana TE-toimistoihin on ilmoittautunut runsaasti maatalouden töitä hakevia. Tilojen todellinen työvoiman tarve on kuitenkin osittain arvoitus, koska kaikkia avoimia paikkoja ei ole ilmoitettu TE-palveluihin. Osa tiloista on voinut jäädä edelleenkin odottamaan ulkomaalaisten työntekijöiden saapumista.

Ulkomaisen kausityövoiman saatavuus on tällä hetkellä entistäkin epävarmempaa, koska myös lähtömaat asettavat liikkumisrajoituksia omille kansalaisilleen. Rajaliikenteen rajoitukset aiheuttavat huomattavia vaikeuksia maaseutuyrityksissä, joissa normaalitilanteessa käytettäisiin runsaasti ulkomaista kausityövoimaaMaatilojen on syytä nyt entistä ponnekkaammin selvittää kotimaassa olevan työvoiman hyödyntäminen.

TE-toimistot auttavat työvoiman välityksessä ja avoimet työpaikat tulisikin ilmoittaa viipymättä haettaviksi. Lisäksi alueiden ELY-keskukset ovat varautuneet tarjoamaan työvoimakoulutusta työnantajien tarpeisiin ja työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittämiseen.

Kainuussa toimivia maaseutuyrityksiä ja maatiloja pyydetään olemaan aktiivisia, jotta kauden tuotantotyöt käynnistyvät ajallaan ja työntekijöitä riittää kaikkiin työvoimatarpeisiin. Kausityöntekijöitä tarvitaan maatiloilla, kotieläintiloilla, kasvinviljelytiloilla, maa- ja puutarhatalouden sekä marjojen ja hedelmien tuotantotiloilla.

Työnantajat voivat ilmoittaa paikan avoimeksi TE-palvelujen sivuilla:

Lisäksi Kainuun TE-toimiston yrityspalvelun asiantuntijat palvelevat yrittäjiä puhelimitse ma-pe klo 9-16.15 numerossa 0295 039 001 sekä sähköpostilla tyonantajapalvelut.kainuu(at)te-toimisto.fi


Lisätietoja:

Tiina Veijola, johtaja, Kainuun TE-toimisto, p. 0295 039 116, tiina.veijola(at)te-toimisto.fi

Pasi Loukasmäki, yksikön päällikkö, Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö, Kainuun ELY-keskus, p. 0295 023 568, pasi.loukasmaki(at)ely-keskus.fi

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)