Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Keski-Suomessa siirrytään kesänopeuksiin ensi viikolla (Keski-Suomi)

Maanteiden talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksista luovutaan ensi viikolla maanantaista 8.4.2019 alkaen. Kesärajoituksiin siirtyminen alkaa maanantaina 8.4.2019 ja kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään sunnuntaina 14.4.2019. ELY-keskus muistuttaa, että voimassa oleva nopeusrajoitus on vaihtopäivinäkin aina se, jota kullakin hetkellä näkyvissä oleva liikennemerkki osoittaa.

Poikkeuksen kesärajoituksiin muodostaa valtatie 24 välillä Arvaja-Harjunsalmi, jolle jää nopeusrajoitus 80 km/t tien huonon kunnon vuoksi.

─ Tienpidon alhainen rahoitustaso on johtanut tilanteeseen, jossa nopeusrajoituksia joudutaan laskemaan tien huonon kunnon vuoksi. Nyt tilanne koskee valtatietä 24 jo toisena vuonna peräkkäin, mutta jatkossa tällä rahoitustasolla tilanne on vääjäämättä edessä muillakin pääteillä, toteaa johtaja Jukka Lehtinen.

Varovaisuuteen on syytä

Oikukkaan kevätsään vuoksi ajokeli voi edelleen muuttua nopeastikin. Edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat yön aikana jäätyä teille, jolloin pinnat ovat liukkaita erityisesti yöllä ja aamuisin.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia alempaa nopeutta kuin suurin sallittu nopeus. Tien päällä keliolosuhteet pitää ottaa huomioon, Anne-Maria Pesonen muistuttaa.

Lisätietoja:

Liikenneturvallisuusinsinööri
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709

Keski-Suomen ELY-keskus

Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Väyläviraston liikennetilannepalvelusta  


Alueellista tietoa