Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Keski-Suomessa siirrytään kesänopeuksiin ensi viikolla (Keski-Suomi)

Maanteiden talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksista aletaan luopua Keski-Suomessa maanantaista 6.4.2020 alkaen. Muutostyöt saadaan valmiiksi keskiviikkoon 8.4.2020 mennessä. Kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään perjantaina 24.4.2020. ELY-keskus muistuttaa, että voimassa oleva nopeusrajoitus on vaihtopäivinäkin aina se, jota sen hetkinen näkyvissä oleva liikennemerkki osoittaa.

Kevätsäiden arvaamattomuuden vuoksi ajokeli voi edelleen muuttua nopeastikin. Vaikka teiden pientareilta ei talven huonosta lumitilanteesta johtuen sulamisvesiä ole valumassa, voivat sateet ja lämpötilan sahaaminen nollan kahta puolen aiheuttaa yllätyksiä.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia alempaa nopeutta kuin suurin sallittu nopeus. Tien päällä keliolosuhteet pitää ottaa huomioon, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen muistuttaa.

Muutamia tieosuuksia joudutaan jättämään alemmalle nopeusrajoitukselle

Tienpidon korjausvelan kasvu on johtanut siihen, että Keski-Suomessa joudutaan jättämään yhteensä kuusi tieosuutta alemmalle nopeusrajoitukselle myös kesän ajaksi, vaikka normaalisti niillä voitaisiin ajaa korkeammilla nopeuksilla. Yhteensä tällaisia osuuksia on noin 21 km.

Kyseiset Keski-Suomen tieosuudet ja niiden nopeusrajoitukset löytyvät karttapalvelusovelluksesta.

Lisätietoja:

Liikenneturvallisuusinsinööri
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709

Keski-Suomen ELY-keskus

Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Väyläviraston liikennetilannepalvelusta

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)