Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Kesänopeuksista huolimatta osalla teistä alennettu nopeusrajoitus jäi yhä voimaan (Pirkanmaan ELY-keskus)

Ajonopeudet vaihtuivat kesälukemiin huhtikuun alussa koko maassa. Talven ajaksi pääteillä 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautettiin takaisin 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostettiin 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvästi alempi rajoitus.

Päällysteiden kunto on joillakin teillä talven aikana heikentynyt huomattavasti, ja syviä uria, reikiä, halkeamia ja muita vaurioita on paljon. Vaurioiden vuoksi talven ajaksi alennetut 80 kilometrin tuntinopeusrajoitukset jäävät joillain tiejaksoilla voimaan siihen saakka, kunnes niiden päällysteet on ennätetty korjata tai uusia. Pirkanmaalla tällaisia tiejaksoja ovat:

  • Valtatie 9 Alasjärveltä Aitovuoreen, noin 5,5 kilometrin valtatiejakso Tampereella
  • Kantatie 65 Kalliosta Vaskiveteen, 6 kilometrin pituinen, normaalisti 100 km/h sallittu nopeusrajoitusjakso Ylöjärven ja Virtain välillä
  • Kantatie 66 Virtain Herraskylästä Liedenpohjaan, noin 13 kilometriä
  • Maantie 130 ohituskaistaosuudet Valkeakoskella ja Lempäälässä, noin 9 kilometriä.

Kevät tuo autoilijoiden lisäksi paljon myös muita liikkujia teille. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon. Autoilijan velvollisuutena on jättää kohdattaessa tai ohitettaessa muille liikkujille riittävä tila ja välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat pitkään olla huonommat kuin itse ajoradalla.


Alueellista tietoa