Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kesän ensimmäinen leväseuranta on julkaistu

Viikoittain ilmestyvän levätiedotteen julkaiseminen on aloitettu tältä vuodelta. Suomen ympäristökeskus Syke julkaisee joka viikon torstaina kello 13 uuden sinilevätiedotteen.

Sinilevätilanne rauhallinen – järvillä ja merialueilla ei havaintoja sinileväkukinnoista

Viileähkön ja epävakaisen sään vuosi sisävesillä ei ole vielä havaittu sinileväkukintoja. Tilanne on ajankohdalle tavanomainen. Rantavedessä saattaa kuitenkin esiintyä kellertävää siitepölyä, joka näyttää erehdyttävästi sinilevältä.

Merialueella tilanne on myös rauhallinen - havaintoja sinileväkukinnoista ei vielä ole.

Ilmoita sinilevähavaintosi Järvi-meriwikiin

Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä voit perustaa oman havaintopaikan ja tallentaa sille sinilevähavaintoja tai tehdä yksittäisiä havaintoja vesistöillä liikkuessa. Havainnot voi toimittaa älypuhelimissakin toimivan Havaintolähetti-sovelluksen avulla.

Uimarantojen sinilevätilannetta seuraavat kunnat ja kaupungit, joten runsaasta sinileväesiintymästä uimarannalla kannattaa ilmoittaa kyseisen kunnan terveydensuojeluviranomaisille.

Lue lisää

Sinilevätilanne rauhallinen – järvillä ja merialueilla ei havaintoja sinileväkukinnoista (Suomen ympäristökeskuksen tiedote 2.6.2022, syke.fi)