Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Oulussa 25.5.2020 (Pohjois-Pohjanmaa)

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vieraili Oulussa maanantaina 25.5.

Oulun BusinessAsemalla järjestetyssä tilaisuudessa ministeri Skinnari tapasi alueen julkisia yhteistyöorganisaatioita sekä oululaisia vientiyrityksiä. Tapaamisten aiheita olivat mm. koronaepidemian aiheuttamat haasteet vientiyrityksille, yrityksille kohdistetut tukitoimenpiteet koronaepidemian aikana sekä erityisesti Oulun seudun post korona -strategia ja alueen vientiyritysten vahva kytkeminen kansainväliseen kasvuun.

Aamupäivän tilaisuudessa ministeri Skinnari tapasi alueen julkisia toimijoita. Tilaisuudessa olivat mukana Ulkoministeriön, Pohjois-Pohjanmaa ELY-keskuksen, Oulun kaupungin, Business Oulun, Pohjois-Pohjanmaan Liiton ja Oulun yliopiston edustajat. Tilaisuuden teemoja olivat mm. kansainvälistä yritystoimintaa ja kasvua tukevat toimenpiteet. Toimenpiteinä nousivat esille mm. vientiyritysten kansainvälisen kasvun kannalta vientitoimintaa tukevien alueellisten ja valtakunnallisten organisaatioiden entistä tiiviimpi yhteistyö sekä erityisesti Business Finlandin ja ulkoministeriön kansainvälisten verkostojen tehokas hyödyntäminen vientiyritysten kansainvälistymishankkeissa. Lisäksi aiheina olivat esim. vientiä estävät rajoitukset sekä kansainvälistymishankkeiden että kansainvälisille markkinoille tähtäävien innovaatioiden rahoitus.  

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin ja Pohjois-Pohjanmaan alueen julkisten toimijoiden tapaaminen BusinessAsemalla Oulussa 25.5.2020.

Iltapäivän aikana Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari tapasi yhdessä ELY-keskuksen ja Business Oulun edustajien kanssa myös alueella toimivia vientiyrityksiä. Tapaamisessa vientiyritykset kertoivat koronaepidemian aiheuttamista vaikutuksista ja haasteista vientiyritysten kansainväliseen liiketoimintaan. Tapaamisessa yritysten kansainvälistymiseen liittyviä teemoja olivat myös vientiyritysten rahoitus, tutkimus, innovaatiot, kansainvälisten verkostojen hyödyntäminen sekä työvoiman saatavuus.

Vierailun aikana korostui viennin merkitys Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen talouden kasvun pohjaksi. Päivän aikana ministeri Skinnari tutustui myös BusinessAseman toimintaan. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja BusinessOulun kanssa.

Team Finland-toimijoiden päätehtävänä on pk-yritysten kansainvälistymisen edistäminen. Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkostoon kuuluvat mm. työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Business Finland, Finnvera, Suomen Teollisuussijoitus, ELY-keskukset, TE-toimisto, PRH, Kauppakamari, VTT sekä paikalliset yliopistot ja kehitysyhtiöt. Verkosto tarjoaa kasvua – ja kansainvälisiä markkinoita hakeville yrityksille palveluketjun aina neuvonnasta rahoitukseen.

Lisätietoja:

Johtaja Petri Keränen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Johtaja Juha Ala-Mursula, BusinessOulu
TeamFinland-koordinaattori Juha Elf, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus