- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2023
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2018
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
- Palvelut, rahoitukset ja avustukset koronatilanteessa
Uutiset 2017
Kasvupalvelujen palvelumallikuvaus hyödynnettävissä maakunnalliseen valmisteluun
Kasvupalvelun lainsäädäntö antaa maakunnille tilaa uudenlaisten, innovatiivisten ja asiakaslähtöisten palvelukokonaisuuksien ja prosessien kehittämiseen. Kansallisten digitaalisten prosessien kehittäminen samoin kuin maakunnallinen kasvupalveluvalmistelu edellyttävät kuitenkin tuekseen yleisen tason prosessikuvausta.
Tavoiteltavassa palvelumallissa kansalliset ja maakunnalliset palvelut muodostavat asiakkaiden näkökulmasta selkeän ja toisiaan tukevan kokonaisuuden ja asiakaskokemuksen.
Kasvupalvelujen kokonaiskuva ja asiakaspolut –pakettiin on koottu työnhakijan ja yrityksen ydinprosessien yhteinen kuva eri toimijoineen sisältäen niin asiakasnäkökulman kuin tulevaisuuden palvelunäkymätkin. Aineisto on hyödynnettävissä maakuntien valmisteluryhmissä kokonaisuuden hahmottamiseksi sekä palvelujen ja palveluketjujen suunnittelussa. Kuvauksia tullaan hyödyntämään myös kansallisessa digitaalisten prosessien kehitystyössä.Kasvupalvelun ylätason arkkitehtuurikuvaus valaisee eri hallinnontasojen ja toimijoiden yhdyspintoja sekä tietovarantoja ja -virtoja kokonaiskuvassa. Arkkitehtuurikuvauksista tiedotetaan erikseen niiden valmistuttua.
Julkiset ja yksityiset toimijat yhteistyössä asiakkaiden parhaaksi
Tulevaisuuden toimintaympäristöön ja kohtaanto-ongelmaan etsitään ennakoivia ratkaisuja uudenlaisten ja asiakaslähtöisten digitaalisten palvelujen kehittämisellä. Tähän on valmisteilla julkisille ja yksityisille palvelutarjoajille, työnhakijoille sekä yrityksille ja työnantajille avoin kansallinen rekrytoinnin palvelualusta Työmarkkinatori. Oma-asioinnin verkkopalvelu on yhteydessä Työmarkkinatorin tietosisältöihin, joten monenkertaista kirjaamista ei tarvita. Verkkoasiointia tuetaan asiakasneuvonnalla.
Henkilöasiakkaan toisena palvelukanavana on maakunnan järjestämä henkilökohtainen asiantuntijapalvelu, jota toteuttavat pääasiassa maakunnan kilpailuttamat ja asiakkaan valitsemat palveluntuottajat.
Yrityksen palvelupolku helpoksi
Myös kasvuun ja uusiutumiseen tukea tarvitsevan yritysasiakkaan ensisijainen palvelukanava on maakuntien yhdessä tuottama personoitu oma-asioinnin verkkopalvelu sekä sitä tukeva asiakasneuvonta chat- tai puhelinpalveluna. Digitaalisesti tehtävän palvelutarvearvion (kehittämiskartoituksen) raportista asiakas saa vertailukelpoista tietoa yritykselleen sopivista palveluista. Maakunnan järjestämä henkilökohtainen asiantuntijapalvelu puhelinpalveluna, etäpalveluna (esim. videopuhelu) tai käyntiasiointina toimii myös yritysasiakkaan toisena palvelukanavana.
Kasvupalvelut - Palvelumuotoilu - Palvelukonsepti - Loppuraportti (pdf, 3,28Mt)
Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Jarkko Tonttila (jarkko.tonttila(at)tem.fi)
Neuvotteleva virkamies Tuija Groop (tuija.groop(at)tem.fi)
Ohjelmapäällikkö Päivi Blinnikka, Iskukykyiset palvelut (IE2)- ohjelmakokonaisuus (paivi.blinnikka(at)ely-keskus.fi)
- Julkaisupäivä
- 9.5.2017