Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

​​​​​​​

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot Supermetricsille, Harvialle ja Lojerille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuoden 2020 kansainvälistymispalkinnot. Tulokasyrityksenä palkittiin verkkomarkkinoinnin seurantaan keskittynyt Supermetrics Oy. Kasvuyrityksinä palkittiin sauna- ja spa-yhtiö Harvia Oyj ja Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja Lojer Group Oy. Keskeisiä kriteerejä palkitsemiselle olivat kansainvälinen kasvu koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta, kilpailukykyinen ja kannattava toiminta sekä eettinen ja ekologinen kestävyys.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille.

Kansainvälisen menestyksen lisäksi arvioinnissa painotettiin toiminnan eettisyyttä, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä ulkomaisiin investointeihin ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen. Yritykset ovat pystyneet jatkamaan tervettä liiketoimintaa koronakriisistä huolimatta.

- Kriisin aikana yritysten on tärkeä uudistua ja innovoida. Palkitut yritykset ovat menestyneet, työllistäneet ja kansainvälistyneet taloudellisesti vaikeana aikana. Nämä eri toimialoja edustavat yhtiöt inspiroivat esimerkillään muita ja tuovat valoa tähän hetkeen, pohtii Nina Kopola, Business Finlandin pääjohtaja ja Team Finland -verkoston varapuheenjohtaja.

Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja Ulkoministeriö. Elinkeinoelämän järjestöt antoivat ehdotuksia ehdokkaiksi.

Lue lisää:

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto tukee julkisrahoitteisilla palveluillaan yrityksiä kansainvälistymisessä, houkuttelee Suomeen investointeja ja rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla. ​​​​​​​