Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Kalastus Tenolla alkaa kesäkuussa, luvat verkkokaupasta (Lappi)

Tenojoen kalastuskausi alkaa uuden kalastussopimuksen myötä tästä vuodesta 1.6. alkaen ja matkailukalastuskausi 10.6. alkaen. Matkailukalastuksen luvanmyyntiä varten on kehitetty sähköinen luvanmyyntijärjestelmä. Lupia voi jatkossa ostaa sekä Suomesta että Norjasta kirjautumalla jommankumman maan sähköiseen lupakauppaan, joiden välille järjestetään suora linkki. 

Varsinainen lupa tulostetaan entiseen tapaan paikanpäällä lupapisteissä näyttämällä verkko-ostoksen yhteydessä saatu lupakoodi. Luvanmyyntipisteessä varmistetaan myös kalastusvälineiden puhtaus.

Tavoitteena on, että matkailukalastajien lupakauppa aukeaa toukokuun 10. päivä. Lupakaupan nettiosoite laitetaan Lapin ELY-keskuksen kalastus Tenolla -sivulle jo toukokuun 5 päivä, jolloin siellä voi käydä luomassa oman käyttäjätunnuksensa. Norjasta on ilmoitettu norjalaisen lupakaupan aukeavan vasta 19.5.

Norjan lupakaupasta ostetut luvat pitää käydä lunastamassa Norjan puolelta.

Venekalastusluvalla saa kalastaa molempien valtioiden alueella. Rantakalastusluvalla saa kalastaa vain sen valtion rannalta, mihin lupa ostettu.

Ulkopaikkakuntalaisen kalastusoikeuden haltijan kalastuslupien myynnistä tulee lisäinformaatiota myöhemmin. Näitä erityislupia on myytävänä 1 660 venelupaa ja 1 660 rantalupaa. Nämä luvat vähennetään matkailukalastuslupien kiintiöstä.

Paikkakuntalaisten kalastusluvat ja Tenon veneet rekisteröidään paikallislupien myyntipisteessä Utsjoella osoitteessa Nuorgamintie 7.

Tenojoella ja sen sivujoilla kalastavien on jatkossa ilmoitettava saaliinsa saalisrekisteriin. Huomattava osa vapakalastajista on ilmoittanut saaliinsa tähänkin asti Luonnonvarakeskuksen saalispalautejärjestelmään. Uusi saalisrekisteri rakennetaan Luonnonvarakeskuksen järjestelmän pohjalle. 

Lue lisää


Alueellista tietoa