Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kainuun työttömyydessä on jo pieniä taittumisen merkkejä (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun vaikeassa työttömyydessä on nähtävissä pieniä murroksen merkkejä. Tammikuussa työttömyys väheni jo hieman joulukuun lopun lukemista, vaikka pysyttelikin vielä selvästi vuoden takaista korkeammalla. Parin viime vuoden aikana työttömyys on kasvanut vielä tammikuussa ja kääntynyt vasta sen jälkeen kausivaihtelusta johtuen laskuun. Nyt työttömyysjaksoja alkoi lähes 10 % vähemmän ja päättyi lähes neljännes enemmän kuin vuosi sitten.

Tammikuussa myös uuden työvoiman kysyntä kasvoi, tosin vain muutamilla aloilla, mutta se näkyy heti varsinkin nuorisotyöttömyyden vähenemisenä. Samanaikaisesti mittavat lomautukset pyrkivät kuitenkin yhä hivuttamaan työttömyyttä ylöspäin. Lomautettujen joukko kasvoi tammikuussa 793 henkilöön, joka on yli 50 % enemmän kuin vuosi sitten.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut tammikuun lopussa 6 413 työtöntä työnhakijaa. Se on 73 vähemmän kuin joulukuussa, mutta kuitenkin 876 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyys oli tammikuussa vajaat 16 % vuoden takaista korkeammalla, kun se vielä joulukuussa oli lähes 25 % korkeammalla kuin vuosi sitten.

Kainuun työttömyys on jo lähellä taitekohtaa parempaan. Tosin yritysten ja julkisen sektorin viime aikojen henkilöstöratkaisut antavat viitteitä myös siitä, että lomautukset saattavat vielä lähiaikoina kohottaa työttömyyttä. Tavallisesti työttömyys kuitenkin kääntyy selvään laskuun kevään aikana kausivaihtelusta johtuen.

Linkki: Kainuun työllisyyskatsaus, tammikuu 2014

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650


Alueellista tietoa