Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kaakkois-Suomessa korjataan siltoja, rakennetaan pyöräteitä ja parannetaan liikenneturvallisuutta (Kaakkois-Suomi)

Sora-auto kaataa soraa tiellle.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen Investointiyksikössä on kilpailutuksessa tai työn alla useita hankkeita Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa.

Pyhtäällä rakennetaan parhaillaan uutta jalankulku- ja pyöräilyväylää. Rakennushankkeessa rakennetaan kaksi osuutta yhdistetystä jalankulkuväylästä ja pyörätiestä, uusitaan kaksi suurikokoista rumpua ja tehdään kaksi hidastetta. Lisäksi varmistetaan lyhyemmällä matkalla kuivatus tasauksen muutoksella.

Kilpailutukseen on tulossa myös jalankulku- ja pyöräilyväyliä Kouvolassa, Lappeenrannassa ja Savitaipaleella. Kouvolassa maantielle 370 Ravikylän kohdalle toteutettava väylä sijoittuu Valkealanväylän itäpuolelle. Lisäksi tehdään vähäisiä liittymä- ja pysäkkijärjestelyjä. Lappeenrannassa maantien 14821 länsireunaan sijoittuvan, maantiestä välikaistalla erotettavan jalankulku- ja pyöräilyväyläyhteyden kokonaispituus on noin 1650 metriä. Savitaipaleen kunnan kanssa yhteistyössä on tarkoitus tehdä jalankulku- ja pyöräilyväylää ja pieniä liikenneturvallisuustoimienpiteitä Savitaipaleen taajama-alueella.

Valtatie 6:lla on useampi hanke alkamassa tai meneillään. Liittymiä parannetaan ja risteysalueen liikenteen toimivuus varmistetaan. Näin parannetaan alueen liikenneturvallisuutta ja kohennetaan jalankulku- pyöräilyväyliä. Edellä mainittujen lisäksi valtatie 6:lla korjataan riista-aitaa Taavetin ja Lappeenrannan välillä. Lappeenrannassa myös parannetaan soratietä maantiellä 14780.

Mansikkakosken silta Imatralla on peruskorjauksessa. Reunapalkit, sillankaiteet ja pintarakenteet uusitaan ja kannen yläpinta kunnostetaan. Lisäksi tehdään tiivistyksiä sekä uusitaan salaojia, tiekaiteita ja valaisimia ja opasteportaali. Aiempina kesinä on uusittu Mansikkakosken sillan laakerit.

Muita korjattavia tai uusittavia siltoja on mm. Kouvolassa Voikkaan Muron silta, joka muutetaan teräsputkirummuksi, ja Sippolassa sijaitseva Kirkkolammen silta. Kouvolassa Kytömaan risteyssillan pintarakenteet uusitaan ja Viipurintien risteyssillat Lappeenrannassa korjataan. Myös Kiiskijärven silta Virolahdella uusitaan.


​​​​​​​Teksti: Sirpa Koikkalainen, toiminnansuunnittelija, liikenne ja infrastuktuuri-vastuualue