Navigointivalikko
Uutiset 2013

Uutiset 2013

Uutiset

Kaakkois-Suomen ELY-keskus mukana RAK-messuilla (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus osallistui 19.–21.4. Kouvolan jäähallilla 22. kertaa järjestettyihin Rakennus- ja sisustusmessuihin. Rakennus- ja sisustusmessujen tavoitteena oli tuoda rakentaminen ja sisustaminen mahdollisimman monipuolisesti esille. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen messuosaston teemoina olivat vuonna 2012 uudistunut jätelaki ja ympäristölupien valvonta. Messuosasto sijaitsi juoksuradan varrella sisäänkäynnin läheisyydessä ja oli osa laajempaa kierrätysteema-aluetta. Messuosaston päivystäjinä toimivat Kimmo Kolonen, Jaakko Vesivalo ja Antti Pyysaari.

Jo perjantaina aamupäivästä messuilla näytti olevan paljon rakentamisesta ja sisustamisesta kiinnostuneita vieraita. Yksin ei tarvinnut seistä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksenkaan messuosastolla. Perjantaina osastolla päivystänyt Kimmo Kolonen piti ELY-keskuksen esilläoloa RAK-messuilla kokonaisuudessaan onnistuneena, vaikka yleisöryntäystä ei osastolla nähtykään.
– Ihmisiä kiinnosti etenkin haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyyn liittyvät seikat. Sen sijaan osastollamme näkynyt uudistunut jätelaki ei herättänyt kysymyksiä vieraissa. Messuosastomme avulla saimme kuitenkin viestiä, mikä ELY:n rooli on jätelain noudattamista valvovana organisaationa, Kolonen kertoo.

Vaikka RAK-messut jäivät yleisötavoitteestaan, riitti Kaakkois-Suomen ELY:n messuosastolla vieraita myös viikonloppuna aina messujen loppuun asti. Sunnuntaina osastolla päivystäneen Antti Pyysaaren mukaan vieraiden saapuminen messuille tosin painottui aamupäivään. Rohkeimmat uskaltautuivat esittämään kysymyksiä ELY:n toiminnasta.
Jäteasioiden ohella vieraita kiinnostivat muun muassa maankäyttöön liittyvät kysymykset. Osastomme teemana ollut uudistunut jätelaki sai ihmiset miettimään sen vaikutuksia ennemmin kuntatasolla kuin suoranaisesti asukkaiden elämään. ELY:n kuntia ohjaava rooli ymmärrettiin jätelakia koskevissa kysymyksissä, Pyysaari toteaa.
Pyysaari piti Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen näkyvää mukanaoloa RAK-messuilla kokonaisuudessaan onnistuneena.

Esite jätelain uudistuksesta (pdf, ym.fi)

Teksti: Joonas Kojo
Kuvat: Joonas Kojo ja Jaana Huopainen

 


Alueellista tietoa