Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Juhannus lähestyy - ennakointi on liikenteessä valttia

Tulevana viikonloppuna kannattaa varautua taas ruuhkiin, kun liikennettä on useilla teillä tavallista viikonloppua enemmän. Menoliikenne on ruuhkainen torstaina 18.6.  klo 11–20, paikoin jopa pidempään. Ruuhkatuntien aikana liikenne on jonoutunutta monin paikoin ja nopeus saattaa laskea 10–40 km/h normaalia alemmaksi. Juhannuksen paluuliikenne keskittyy sunnuntaille 21.6. ja on vilkkaimmillaan klo 10–21.

- Etukäteen kannattaa tarkistaa sääennuste ja ruuhkattomin reitti määränpäähän. Kannattaa myös tutustua etukäteen mahdollisiin tietöihin ja etsiä tarvittaessa korvaava reitti. Ennustettuina ruuhka-aikoina on moni muukin liikkeellä. Siksi lyhyin matkareitti ei välttämättä ole nopein, sanoo Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Poliisi muistuttaa, että turvallisesti sujuvaan lomamatkaan on varattava riittävästi aikaa. Ruuhkaliikenteessä on tärkeää pitää etäisyydet riittävinä ja välttää turhia ohituksia. Poliisi valvoo ja turvaa juhannuksen liikennettä myös vesillä. Vesillä valvotaan kuljettajan kuntoa ja veneen turvavarusteita. Pelastusliivejä kannattaa pitää päällä aina veneessä oltaessa.

Lue lisää:


Alueellista tietoa