Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Jo yli 2000 yritystä hakenut koronarahoitusta Varsinais-Suomessa

ELY-keskukset ovat vastaanottaneet perjantaihin 7.5. klo 00:00 mennessä yhteensä 24 068 hakemusta haetun euromäärän ollessa 682,2 milj. €. Hakemuksia on saapunut tilanneanalyysista ja kehittämisavustuksista lähes yhtä paljon kummastakin. Toimialoittain hakemuksia on saapunut edelleen eniten vähittäiskaupan, majoitus- ja ravitsemus-, kuljetusalan sekä liike-elämän palveluiden toimialoilta.

Maksamatta olevaa osuutta yritykset voivat hakea maksuun 12.5. alkaen

ELY-keskusten hakemusten käsittely on hyvässä vauhdissa. Suuresta määrästä johtuen keskimääräinen käsittelyaika on tällä hetkellä noin 40 päivää. Avustuksesta 70 % on maksettu avustuspäätöksen yhteydessä, mikäli hakija on hakemuksen yhteydessä hakenut ennakon maksua.  Maksamatta olevaa osuutta yritykset voivat hakea maksuun 12.5. alkaen. ELY-keskusten verkkosivuilla informoidaan tarkemmin maksatuksen hausta.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa hakemusten käsittely päässyt hyvään vauhtiin

Hakemusten käsittelijät tekevät ahkerasti töitä, niin arkisin kuin viikonloppuisin, jotta pystytään käsittelemään hakemuksia mahdollisimman paljon. Varsinais-Suomessa on tehty lähes 500 myönteistä tukipäätöstä tuen ollessa yhteismäärältään noin 7 milj. euroa. Tukihakemusten hylkäysprosentti on noin 25.

Toimialat, joista eniten hakemuksia tullut Varsinais-Suomessa:

1. Vähittäiskauppa
2. Majoitus- ja ravitsemustoiminta
3. Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta

Koronarahoitukseen liittyvistä haku- ja maksatusasioista lisätietoa www.ely-keskus.fi

Lisätietoja:
Timo Metsä-Tokila, Elinkeinot-vastuualueen johtaja,
Varsinais-Suomen ELY-keskus,
timo.metsa-tokila(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 022 615

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)